Τατιάνα Μπλάτνικ: Θυμάται την καταστροφική φωτιά στην Βόρεια Εύβοια και δημοσιεύει το μήνυμα που της έστειλε η γιαγιά Γιούλα

blatnik

Πριν από ένα χρόνο η καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια κατέκαψε απ’ άκρη σ’ άκρη το βόρειο τμήμα του νησιού.

Απέραντες εκτάσεις παρθένου δάσους μετατράπηκαν σε στάχτη και επί μέρες οι κάτοικοι έζησαν μια κόλαση βλέποντας τον τόπο της να καταστρέφεται και τις περιουσίες τους να χάνονται. Οι εικόνες της βιβλικής καταστροφής του νησιού έφτασαν και στα ξένα μέσα.

Όπως η φωτογραφία της γιαγιάς Γιούλας (Παναγιώτα Ριτσόπη) από το χωριό Γούβες. Για τη φωτιά αυτή μιλά στην τελευταία της ανάρτηση η Τατιάνα Μπλάτνικ (Σύζυγος του Πρίγκιπα Νικόλαου) η οποία μέσω του οργανισμού The Hellenic Initiative βοήθησε στο να φυτευτούν περίπου 2000 δέντρα στην Βόρεια Εύβοια Εύβοια. Ανάμεσα στις εικόνες που δημοσιεύει η Τατιάνα Μπλάτνικ και ένα μήνυμα που της έστειλε η γιαγιά Γιούλα.

«Είναι πολύ όμορφη και όπως είναι η ομορφιά της είναι και η ψυχή της. Είναι ο χαρακτήρας της. Είναι όχι Ελληνίδα, 10 φορές Ελληνίδα και την αγαπάω πολύ», ακούγεται να λέει σε αυτό η κυρία Παναγιώτα Ριτσόπη για την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Η σύζυγος του Νικόλαου ανέφερε στο μήνυμα που συνόδευε τις φωτογραφίες της από την Εύβοια:

«Πριν από ένα χρόνο, το Σάββατο σημειώθηκε ο χειρότερος καύσωνας στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Φοβερές πυρκαγιές έκαψαν σε όλη την Ελλάδα καίγοντας χιλιάδες στρέμματα που κράτησαν μέρες.

Μία από τις περιοχές που υπέστησαν περισσότερο ήταν η Εύβοια. Πάνω από το ένα τρίτο του δάσους τους κάηκε. Η Γιάγια Γιούλα, μια ηλικιωμένη από ένα ορεινό χωριό της Εύβοιας, απαθανατίστηκε έξω από το σπίτι της, ενώ πίσω της μαινόταν η πυρκαγιά. Σήμερα, χαμογελά ξανά με απέραντη ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που βοήθησαν αποκατάσταση του νησιού της.

Είναι τιμή μου να είμαι μέλος ενός οργανισμού όπως το @the_hellenic_initiative που μέσα από τη συνεργασία τους με το #PlantaTreeinGreece κατάφερε να φυτέψει πάνω από 4000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα και λίγο πάνω από 2000 στην Εύβοια.

Η ανθεκτικότητα των Ελλήνων είναι τόσο απίστευτα αξιοθαύμαστη και η αίσθηση της κοινότητας και της συνεργασίας τους απερίγραπτη. Τόσο περήφανη που αποκαλώ την Ελλάδα σπίτι μου», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια η Τατιάνα Μπλάτνικ σημείωσε: «Εδώ είναι ένα μήνυμα βίντεο που μου εστάλη από την γιαγιά Γιούλα. Βλέποντάς την να χαμογελάει ζεστάθηκε η καρδιά μου. Ελπίζω αυτό το χαμόγελο να μεταδοθεί και να σας κάνει όλους να χαμογελάτε».