Θανάσης Τάρτης
in

Θανάσης Τάρτης για Βόρεια Εύβοια: “Αναμένουμε τα έργα ανασυγκρότησης”

Άρθρο του Δικηγόρου Αθανάσιου Τάρτη

Τα έργα υποδομών και ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας φαίνεται ότι θα αργήσουν.

Ενώ οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι – όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση – ακόμη δεν δημοπρατήθηκαν για την περιοχή που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2021 και έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αποτελώντας τη μεγαλύτερη δασική καταστροφή στην ιστορία της Ελλάδας. Η τραγική κατάληξη, να καούν 520.000 στρέμματα, τα οποία αποσταθεροποίησαν την τοπική ζωή και την τοπική οικονομία.

Η καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια έδειξε τις χρόνιες παθογένειες στην περιοχή: το έλλειμμα αποτελεσματικής προστασίας του δασικού κεφαλαίου και την αδυναμία προσβασιμότητας της περιοχής.

Οι «κλειδωμένες» ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, από το Ταμείο Ανάκαμψης – που περιέχουν την ψυχή της κοινωνίας και τα όνειρά της – είναι τελικά εξασφαλισμένες, ώστε τα έργα που θα γίνουν να προχωρούν αδιατάρακτα σε βάθος χρόνου, χωρίς να επηρεάζονται από τις όποιες πολιτικές μεταβολές;

Με τον Στρατηγικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που η εκπόνησή του καλύφθηκε αποκλειστικά από χορηγίες και δωρεές και που σύμμαχοι υπήρξαν εθελοντικά το ΑΠΘ αλλά και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προσδοκούμε να θεραπευτούν οι αδυναμίες, ώστε να υπάρξουν λύσεις για την απασχόληση, τις επιχειρήσεις, το δάσος και τον ανύπαρκτο οδικό άξονα. Με την προσδοκία ότι η πλειονότητα των κονδυλίων δεν θα χαθεί στη «μεταφορά» και θα μας μείνει μόνο ο πομπώδης λόγος των κυβερνώντων.

Τροχαία Αστυνομία

80χρονος μπήκε ανάποδα στη Βουλιαγμένης για 1,5χλμ – Συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο

Τέλη Κυκλοφορίας

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται σήμερα τα νέα «ραβασάκια» – Τα SOS που πρέπει να γνωρίζετε