Θανάσης Ζεμπίλης από ΚΥ Ιστιαίας: Άμεσες ενέργειες για μονάδα αιμοκάθαρσης στην Βόρεια Εύβοια

ΘΑΝΑΣΗΣ_ΖΕΜΠΙΛΗΣ_ΚΥΙΣΤΙΑΙΑΣ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Εύβοια, ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τον διευθυντή του κ. Φώντα Αποστολόπουλο και το προσωπικό του για τα θέματα που αφορούν την λειτουργία του Κ.Υ. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε αρχικά να ενημερωθεί για την πορεία του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 στην περιοχή και για τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στην διαδικασία έως τώρα. Επιπλέον, έγινε αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών υγείας της Βόρειας Εύβοιας, ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Βασιλικό Ευβοίας: Σφοδρή σύγκρουση δύο αυτοκινήτων το απόγευμα της Κυριακής – Ελαφρά τραυματισμένος ο οδηγός [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο βουλευτής επισήμανε ότι το ζήτημα της αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Άλλωστε, το θέμα αυτό το είχε αναδείξει στην Βουλή προ ενός έτους, στις 25-2-2020, όταν στην αρμόδια επιτροπή το είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον παριστάμενο Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη.

Περαιτέρω, και με την από 13-5-2020 γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, ενώ η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Κοινή συνισταμένη των ενεργειών του κ. Ζεμπίλη είναι η ανάδειξη της δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Βόρεια Εύβοια ως απόλυτης προτεραιότητας, καθώς μέχρι σήμερα οι ασθενείς που χρήζουν αιμοκάθαρσης υποβάλλονται σε αφόρητη ταλαιπωρία, αφού χρειάζεται να κάνουν ταξίδι δύο ωρών για να υποβληθούν σε θεραπεία.

Το πρόβλημα έγινε ακόμα πιο έντονο κατά την διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, όταν για να γίνει η μεταφορά των εγκλωβισμένων στο χιόνι ασθενών επιστρατεύθηκαν οχήματα της πυροσβεστικής.

Για να γίνει όμως δυνατή η δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού είναι απολύτως αναγκαία η άμεση τροποποίηση του Οργανισμού του ΚΥ Ιστιαίας, ώστε να προβλέπεται η στελέχωσή του με δύο νεφρολόγους και με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Εκτός αυτού, είναι αναγκαία η προμήθεια των απαιτούμενων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος, για την περαιτέρω εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ Ιστιαίας είναι απαραίτητη η απόκτηση αξονικού τομογράφου και μαστογράφου, καθώς και η πρόσληψη ορθοπεδικού. Ο κ. Ζεμπίλης δεσμεύθηκε να εντείνει τις προσπάθειες του, προκειμένου τα ανωτέρω ζητήματα να λυθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Τέλος, ο βουλευτής συνομίλησε και με το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ιστιαίας, το οποίο και συνεχάρη για την ανταπόκρισή του στις ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ημερών.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Τραγελαφικές εικόνες στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας – Δίπλα στην μαιευτική κλινική η νέα πτέρυγα Covid 19 – Δείτε πως χώρισαν τις εισόδους [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

ΘΡΙΛΕΡ στην Χαλκίδα: Πτώμα βρέθηκε κρεμασμένο σε απόμερο μέρος στην Δροσιά

Χαλκίδα Ευβοίας: Κλέφτες άνοιξαν και πήραν ότι βρήκαν σε 3 καταστήματα γνωστού επιχειρηματία – Βίντεο ντοκουμέντο την ώρα της ληστείας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Κάρυστος: 40χρονη έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Τουλάχιστον 100.000 ευρώ η λεία των απατεώνων

Σοβαρό τροχαίο στην Δροσιά Χαλκίδας – Τραυματισμένος ο ένας οδηγός

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο