Θανάσης Ζεμπίλης: Από αύριο αποζημιώνονται οι 986 μη κατ’επάγγελμα πυρόπληκτοι αγρότες με 4,7 εκ. ευρώ και οι συκοπαραγωγοί με 3,3 εκ. ευρώ!

Θανάσης Ζεμπίλης Λυκουρέτζος

Από αύριο αναμένεται η πληρωμή της αποζημίωσης των μη κατ’ επάγγελμα αγροτών, που επλήγησαν από την φυσική καταστροφή του Αυγούστου 2021 στη Βόρεια Εύβοια, καθώς και των συκοπαραγωγών, που υπέστησαν ζημίες από τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, 170 μη κατ’ επάγγελμα αγρότες το 2021, που στο μεταξύ εγγράφησαν στα μητρώα των αγροτών θα λάβουν συνολικά το ποσό των 1,4 εκ. ευρώ και οι υπόλοιποι 816 που παραμένουν μη κατ´ επάγγελμα θα λάβουν το ποσό των 3,3 εκ. ευρώ. Ως γνωστό η προκαταβολή για τους μη κατ´επάγγελμα είναι 25 ευρώ, ανά ελαιόδεντρο. Επίσης, από αύριο θα αρχίσει και η καταβολή της αποζημίωσης στους ασφαλισμένους συκοπαραγωγούς, που συνολικά θα λάβουν 3,3 εκ.ευρώ, για τις ζημιές που μεσοσταθμικά ανέρχονται στο 60% της παραγωγής. Επίσης, θα αποζημιωθούν οι συκοπαραγωγοί της Κύμης, αλλά και όλοι οι αγρότες της Εύβοιας.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο διότι τήρησε την δέσμευση που του έδωσε κατά την πρόσφατη συνάντησή τους να καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες μέχρι τις εορτές.