Θανάσης Ζεμπίλης Βουλευτής Ευβοίας
in ,

Θανάσης Ζεμπίλης: Δημοπράτηση τον Σεπτέμβριο για τις γέφυρες Φύλλων- Αφρατίου- Βασιλικού. Καθαιρείται και η γέφυρα Αφρατίου (που οφείλεται η καθυστέρηση)

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες του έργου «Αποκατάσταση των ζημιών στις υφιστάμενες οδογέφυρες κατά μήκος του ποταμού Λήλαντα στην περιοχή των οικισμών Βασιλικό, Φύλλα και Αφράτι στη Δημοτική Ενότητα (ΔΕ) Ληλαντίων του Δήμου Χαλκιδέων Εύβοιας».

Επίσης, εκδόθηκε από την Γενική Δ/νση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η υπ. αρ.: ΥΠΕΝ/∆ΙΠΑ/43049/2903 – Ηµ/νία: 28/07/2021 απόφαση εξαίρεσης από την υποχρέωση περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το σύνολο των έργων που έχουν χαρακτηριστεί ως επείγοντος χαρακτήρα. Κατόπιν τούτου, διευθετούνται οι εκκρεμότητες και ανοίγει ο δρόμος στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, από την πρώτη στιγμή, έχoντας θέσει ως βασική προτεραιότητα την αποκατάσταση των ζημιών, παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης του έργου, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα της κυκλοφορίας στη ΔΕ Ληλαντίου.

Πρόκειται για έργο που αφορά στην εκτέλεση έργων επείγοντος χαρακτήρα για την επισκευή/ανακατασκευή των ζημιών και καταστροφών στις υφιστάμενες οδογέφυρες κατά μήκος του ποταμού Λήλαντα στους οικισμούς Βασιλικού, Φύλλα, Αφράτι του Δήμου Χαλκιδέων, που προκλήθηκαν από τα έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδα «Θάλεια») που έπληξαν την περιοχή στις 8 και 9 Αυγούστου του 2020, καθώς και την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία τους, ώστε να προληφθούν περαιτέρω καταστροφές και κίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια και υγεία.

Στο πλαίσιο πραγματοποίησης του έργου περιλαμβάνονται εργασίες για την αποκατάσταση/επισκευή των ζημιών και την αντιπλημμυρική θωράκιση/προστασία των οδογεφυρών που είναι:

1. Καθαίρεση των υφιστάμενων γεφυρών Αφρατίου και Φύλλων και κατασκευή νέων στον άξονα των καθαιρούμενων τεχνικών και εκατέρωθεν πλευρικές διαμορφώσεις.

2. Επισκευή των ζημιών/βλαβών του σκελετού της υφιστάμενης γέφυρας Βασιλικού προς εξασφάλιση της ευστάθειας.

3. Αντιπλημμυρικά έργα προστασίας των βάθρων και της κοίτης στις θέσεις των γεφυρών Βασιλικού, Φύλλων και Αφρατίου.

4. Τοπικές προσαρμογές/διευθετήσεις της κοίτης και των πρανών του ποταμού Λήλαντα.

5. Υδραυλικά έργα απορροής των ομβρίων.

6. Αποκατάσταση των οδών πρόσβασης στις γέφυρες Βασιλικού, Φύλλων και Αφρατίου, καθώς και του παράπλευρου οδικού δικτύου σύνδεσης με τις γέφυρες (εργασίες οδοποιίας, διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων, επαναδιαγράμμιση, ανακλαστήρες, τοποθέτηση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης, στηθαία ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμός κ.α.), καθώς και προσθήκη συμπληρωματικών (όπου απαιτηθεί).

Ο Θανάσης Ζεμπίλης δήλωσε ότι «υπάρχει πράγματι μία καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης των τριών οδογεφυρών, η οποία οφείλεται κυρίως στην ανάγκη καθαίρεσης τελικά και της γέφυρας του Αφρατίου, παρά την αρχική εκτίμηση». «Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και παρεμβαίνουμε όπου και όποτε χρειάζεται για να επισπευστεί η δημοπράτηση του έργου, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει τον Σεπτέμβριο», συμπλήρωσε ο Βουλευτής.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Βόρεια Εύβοια: Πανικός σε κορονογλέντι γάμου στο Πευκί – Άγριος καβγάς και πρόστιμα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εύβοια – Συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας: Το ένα “πλιάτσικο” μετά το άλλο σε σπίτια στην Χαλκίδα

Νέα Στύρα: 81χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα – Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο Θάνατός του

ΣΟΚ στα Ψαχνά Ευβοίας: 52χρονη αποπειράθηκε να κόψει καλώδιο της ΔΕΗ με μαχαίρι [ΦΩΤΟ]

Ερέτρια: Αυτοκτόνησε ο 29χρονος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος

ΣΟΚ – Εύβοια: Νεκρός βρέθηκε ο διοικητής του ΑΤ Ερέτριας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα

Μητσοτάκης – Ανασχηματισμός: Έρχεται “σφαγή υφυπουργών” – Τα σενάρια