Θανάσης Ζεμπίλης: Δρομολογείται η μεταστέγαση του ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας

Ζεμπίλης_Ράπτη_Κικίλιας

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης κατά την συζήτηση με την Υφυπουργό Υγείας κυρία Ζωή Ράπτη επικεντρώθηκε και στο θέμα της μεταστέγασης της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) Χαλκίδας, που ανήκει στον ΟΚΑΝΑ.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Ο βουλευτής ήδη έχει αναδείξει το θέμα αυτό με μια σειρά ενεργειών, μεταξύ αυτών και η ερώτηση (αρ. 7435) προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια που είχε καταθέσει τον Ιούνιο του 2020.

Viral σε όλη την Ελλάδα τα πλάνα drone του eviathema.gr με την Ελληνική σημαία στο Καστρί στα Ψαχνά Ευβοίας – Εντυπωσιασμένοι οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ

Συγκεκριμένα, με την ερώτησή του ο Βουλευτής, και με τις συνεπακόλουθες ενέργειές του, έχει υπογραμμίσει την ανάγκη της μεταφοράς της ΜΟΘΕ η οποία στεγάζεται στην οδό Τσιριγώτη, ένα κάθετο στενάκι στον εμπορικότερο πεζόδρομο της Χαλκίδας, την οδό Αβάντων. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει σοβαρό στεγαστικό ζήτημα με την συγκεκριμένη Μονάδα, καθώς επικρατούν άθλιες συνθήκες στο κτίριο που βρίσκεται σήμερα, ενώ δεν υπάρχει και χώρος υποδοχής, με τα ουσιοεξαρτημένα άτομα να περιμένουν στον δρόμο, όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητοι υγειονομικοί κανόνες, ιδιαίτερα δε κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημικής κρίσης.

Παράλληλα, εξαιτίας επιτηδείων που εκμεταλλεύονται την εξάρτηση των ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία, έχουν καταγραφεί φαινόμενα εγκληματικών δράσεων, όπως εμπόριο ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής. Και όλα αυτά στον σκληρό πυρήνα του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Η λύση που δρομολογείται είναι η μεταστέγαση του ΟΚΑΝΑ σε κτίριο ευρισκόμενο στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Χαλκίδας (οικόπεδο στρατοπέδου «ΠΑΠΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ»). Ο Θ. Ζεμπίλης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. ΑΘ. Θεοχάρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚτΥπ ΑΕ)» κ. Θ. Γιάνναρη, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν ταχύτατα όλες οι απαραίτητες τεχνικές ενέργειες ελέγχου, η διαδικασία νομιμοποίησης του κτιρίου και ακολούθως η επισκευή και διαμόρφωση του χώρου, ώστε να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση της ΜΟΘΕ.

Ζευγάρι προσπάθησε να κλέψει σπίτι στην Χαλκίδα Ευβοίας – Ο ένας μπούκαρε από το παράθυρο και η άλλη κράταγε τσίλιες

Νέα Λάμψακος: Επικίνδυνο φρεάτιο παραμένει μέχρι και σήμερα ανοιχτό στην μέση του Δρόμου – Ούτε μια σήμανση δεν τοποθέτησε η ΔΕΥΑΧ

Ερέτρια Ευβοίας: Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή “Πλακάκια” [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέα Αρτάκη: Διαρρήκτες έκαναν «πλιάτσικο» σε κεντρικό ξενοδοχείο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο