Θανάσης Ζεμπίλης: “Εκδόθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το υδατοδρόμιο Χαλκίδας. Ένα βήμα πριν την αδειοδότηση ίδρυσης!”

ζεμπιλης 1

Μετά την Κύμη και πρόσφατα το Αλιβέρι και την Αιδηψό που έλαβαν άδεια υδατοδρομίου, έρχεται και η σειρά της Χαλκίδας, σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η περιβαλλοντική αδειοδότηση στο υδατοδρόμιο του Αγίου Στεφάνου παρουσίαζε ιδιαιτερότητες, λόγω του αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην περιοχή. Απομένει πλέον η τελική αδειοδότηση ίδρυσης από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ως γνωστό στο υδατοδρόμιο Χαλκίδας (Αγ. Στέφανος) συνολικής έκτασης 7 στρ., θα δημιουργηθούν υποδομές για προσέγγιση 3-5 υδροπλάνων ταυτόχρονα, θα αναπτυχθεί η Κεντρική Βάση Συντήρησης της Hellenic Seaplanes ΑΕ (Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ) και παράλληλα θα δημιουργηθούν υποδομές, όπου θα ξεκινήσει την λειτουργία της η Ακαδημία Χειριστών Υδροπλάνων.

Η ίδρυση των υδατοδρομίων στην Εύβοια αποτελεί ένα πρωτοποριακό project, που «τρέχει» επιτυχώς ο ΟΛΝΕ και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το οποίο διανοίγει προοπτικές ανάπτυξης και αλλάζει τον χάρτη του τουρισμού και των αστικών μετακινήσεων, με την ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ