Θανάσης Ζεμπίλης: Οι παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου δημοπρατούνται μέσα στο 2021! Έγγραφη απάντηση ΥΠΟΜΕΔΙ.

Θανάσης Ζεμπίλης Βουλευτής Ευβοίας

Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 1327/02-11-2020 Ερώτησης του βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Αχ. Καραμανλής απέστειλε προς τον βουλευτή το με αρ. πρωτ. 93659/10.11.2020 σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, όπου αναφέρεται ότι οι παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου δημοπρατούνται το 2021.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Χαλκίδα Ευβοίας: Λήστεψαν περίπτερο στην Πλατεία Ελευθερίας τα ξημερώματα Δευτέρας

Συγκεκριμένα, στο με αριθμ. πρωτ ΚΒ/ΦΚ/ΔΗ1/90491/6-11-20 συνημμένο έγγραφο της ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ αναγράφεται: «Το έργο «Κατασκευή παράκαμψης Βασιλικού» προϋπολογισμού 40.000.000,00€ μετά την επικαιροποίηση των μελετών και την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί το 1ο εξάμηνο του 2021.», καθώς και ότι: «Το έργο «Κατασκευή παράκαμψης Αμαρύνθου» προϋπολογισμού 45.000.000,00€ μετά την επικαιροποίηση των μελετών και την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί το 2ο εξάμηνο του 2021.»

Βέβαια, το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα τελεί υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την δημοπράτηση των έργων. Για τον λόγο αυτό οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που είναι αρμόδιες, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την άμεση επικαιροποίηση των μελετών και την έγκαιρη ωρίμανση των ανωτέρω έργων. Έτσι, θα υλοποιηθεί άμεσα η κυβερνητική δέσμευση για την κατασκευή των τριών μεγάλων οδικών έργων στην Εύβοια ύψους 335 εκατ. ευρώ (μαζί με την Παράκαμψη Χαλκίδας), τα οποία έχουν εξαγγείλει στην Χαλκίδα ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, θα ευοδωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η συστηματική και επίμονη προσπάθεια του κ. Ζεμπίλη, ο οποίος είχε θέσει εξαρχής ως προτεραιότητα την βελτίωση του οδικού δικτύου της Εύβοιας, λαμβάνοντας αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα, τόσο για την μήκους 7 χλμ. περίπου παράκαμψης Αμαρύνθου, όσο και την 7,5 χιλιομέτρων παράκαμψη Βασιλικού, ο βουλευτής της ΝΔ, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και την Περιφέρεια, είχε επανειλημμένως επισημάνει στον κ. Υπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου την αναγκαιότητα επίσπευσης της υλοποίησης των έργων, ώστε να συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, να ενισχύσουν την οδική ασφάλεια και να τονώσουν την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Θανάσης Ζεμπίλης: Και στους πλημμυροπαθείς αγρότες και επιχειρηματίες της Εύβοιας επεκτείνονται οι επιχορηγήσεις – Απάντηση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Θανάσης Ζεμπίλης: Θα χορηγηθεί και στην Εύβοια το επίδομα πλημμυροπαθών για τους βοηθητικούς χώρους/αποθήκες κατοικιών.

Ερώτηση Θανάση Ζεμπίλη σε Ν. Μηταράκη για την εγκατάσταση προσφύγων σε Ερέτρια και Καλοχώρι-Παντείχι

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο