in

Θανάσης Ζεμπίλης: Ολοκληρώνονται οι μελέτες για τις γέφυρες Φύλλων, Βασιλικού και Αφρατίου

Θανάσης Ζεμπίλης Βουλευτής Ευβοίας

Ολοκληρώνονται το επόμενο δίμηνο το σύνολο των μελετών για τις γέφυρες Βασιλικού, Φύλλων και Αφρατίου, σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, στην με αρ.πρωτ.:4329/18.02.2021 ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας κ. Αθανάσιου Ζεμπίλη.

Ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση των μελετών θα διενεργηθεί και η επιλογή του αναδόχου με την πλέον επείγουσα διαδικασία, ώστε να υλοποιηθούν το συντομότερο τα ανωτέρω έργα υποδομής.

Ψαχνά Ευβοίας: Ρομά έκαιγαν ελαστικά στον Κολοβρέχτη – Επεισόδιο στο σημείο με Αστυνομία και Πυροσβεστική

«Παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση την διαδικασία εκπόνησης των μελετών και πιέζουμε, ώστε να ξεκινήσει το έργο το συντομότερο δυνατό», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Ευβοίας και συνεχίζει:

«Είναι σημαντικό να επισπευθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, καθώς έχουν ανακύψει σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στην περιοχή, μετά την θεομηνία της 9ης Αυγούστου. Ιδιαίτερα, στην Κοινότητα των Φύλλων το πρόβλημα προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι κάτοικοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσχέρειες στις μετακινήσεις τους.

Ενδεχόμενα, η ανακατασκευή της γέφυρας των Φύλλων θα έπρεπε να αποτελέσει αυτόνομο έργο, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης. Από την στιγμή, ωστόσο, που κρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών ότι θα πρέπει και οι τρεις γέφυρες του Λήλαντα ποταμού να ενταχθούν σε ένα ενιαίο τεχνικό έργο μεγάλης κλίμακας θα πρέπει να ακολουθηθούν τάχιστες διαδικασίες και να τηρηθεί πιστά το σχετικό χρονοδιάγραμμα».

Συγκεκριμένα, η με αρ.πρωτ.:81806/30.03.2021 απάντηση έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι, με βάση το χρονοδιάγραμμα επίσπευσης εκπόνησης του συνόλου των μελετών για τις γέφυρες Βασιλικού, Οικισμού Φύλλα και Οικισμού Αφράτη, προβλέπεται η ολοκλήρωση της εκπόνησης των αναγκαίων μελετών που απαιτούνται για τη δημοπράτηση του έργου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση των μελετών θα διενεργηθεί και η επιλογή του αναδόχου με την επείγουσα διαδικασία της περίπτωσης γ της παραγράφου 2 του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016 ήτοι με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση της Προκήρυξης, καθόσον συντρέχουν όλες οι κατά το νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις. Το σύστημα Προσφοράς θα περιλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.4412/2016».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Βασιλικό Ευβοίας: Κλέφτες έκαναν “Πλιάτσικο” για δεύτερη φορά στο κατάστημα καφέ “Ρίζος” – Βίντεο Ντοκουμέντο την ώρα της διάρρηξης – Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΟΚ – Χαλκίδα Ευβοίας: Γνωστός λογιστής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο γραφείο του

Ερέτρια – Υπόθεση αποπλάνησης 14χρονης από Δάσκαλο – Ξεκίνησε σήμερα η δίκη της ανατριχιαστικής υπόθεσης [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Θρήνος στην Χαλκίδα – 59χρονος Δημοτικός Υπάλληλος πατέρας 4 παιδιών έφυγε από κορονοϊό

Χαλκίδα: Τροχαίο ατύχημα στον Κόμβο Αγίου Στεφάνου Μεγάλο μποτιλιάρισμα από και προς τον Κόμβο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Πανικός στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: 4 Τραυματιοφορείς θετικοί στον κορονοϊό – Ο ένας νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Εξετάσεις Πανελληνίων 2021

Κεραμέως: Δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις – Παρατείνεται η σχολική χρονιά – 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

ΨΑΧΝΑ_RAPID_TEST2

Κορονοϊός: Τα περιστατικά στην Εύβοια την Τετάρτη 21/04