Θανάσης Ζεμπίλης: Η πόλη οφείλει ευγνωμοσύνη στον Τ. Λιάσκο για το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας!

ζεμπιλης 1 1

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΝ Γεωργίου Αλεξανδράκη, καθώς και πλήθους επίσημων προσκεκλημένων πραγματοποιηθήκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας.

Ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, που παρέστη στα εγκαίνια, μετά το πέρας της εκδήλωσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«από το 2008 ως δήμαρχος Χαλκιδέων είχα αιτηθεί την παραχώρηση χώρου στο οικόπεδο της Σχολής Πεζικού, προκειμένου να φιλοξενήσει την μεγάλης αξίας συλλογή ιστορικών κειμηλίων του Τάσου Λιάσκου, που αποτελεί έργο ζωής. Σήμερα που το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας άνοιξε τις πύλες του αντιλαμβανόμαστε όλοι την σπουδαιότητα αυτού του εγχειρήματος. Είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστική αξία και θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα της πόλης. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της πόλης και θα λειτουργήσει συνδυαστικά με άλλους εκθεσιακούς χώρους στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όπως η έκθεση χαρακτικών του Γ. Καράκωστα στο οθωμανικό τέμενος Εμίρ Ζαδέ, η οικία του Βαίλου, η πινακοθήκη Μυταρά, αλλά και το αρχοντικό της οδού Παίδων, που πρόκειται άμεσα να αποκατασταθεί. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η εξωστρέφεια του τόπου μας δεν εξαρτάται τόσο από φαντασμαγορικές εκδηλώσεις, όσο κυρίως από την ιστορία της, τον πολιτισμό της, το κτιριακό και μνημειακό απόθεμα, τους μουσειακούς και εκθεσιακούς χώρους, στους οποίους προστίθεται πλέον και το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας. Για το λόγο αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου και συντοπίτη μας Τάσο Λιάσκο»

ζεμπιλης 1

ζεμπιλης 2

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ