Θανάσης Ζεμπίλης: Προχωρά η διαδικασία στελέχωσης του ΕΚΑΒ Μαντουδίου, με τη πρόσληψη 10 μόνιμων διασωστών, ως εξαιρετικά επείγουσα!

Θανάσης Ζεμπίλης Μίνα Γκάγκα

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, για το θέμα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ Μαντουδίου και της πρόσληψης του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

Είναι γνωστό ότι ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης μέχρι σήμερα έχει εργαστεί συστηματικά, με διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ, αλλά και με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, για την ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο της Β/Κ Εύβοιας.

Άλλωστε ο κ. Ζεμπίλης παρουσίασε ο ίδιος την υπ. αρ. 92/2022 ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ, με την οποία εγκρίθηκε η ίδρυση και λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ στη Δάφνη, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου τον Δεκέμβριο του 2022, είχε ανακοινώσει και την πρόσληψη μόνιμων διασωστών (κλάδος ΔΕ Πληρ/των Ασθ/ρων) στον επικείμενο διαγωνισμό για τις ανάγκες λειτουργίας του Τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από την έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και μετά την υπ.αρ. 11232/2023 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα υπέγραψε και απέστειλε στο ΑΣΕΠ, ως εξαιρετικά επείγουσα, την υπ.αρ. Γ4β/Γ.Π. 9335/2023 απόφαση του Υπουργείου Υγείας με θέμα: «Κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης οκτακοσίων σαράντα επτά (847) θέσεων τακτικού προσωπικού, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας (Νοσοκομεία ΕΣΥ και ΕΚΑΒ)». Με την απόφαση αυτή προβλέπεται για «ΤΟΜΕΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΝΕΟΣ» η πρόσληψη 10 θέσεων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, εκ των οποίων οι 2 θέσεις κατανέμονται σε προστατευόμενα άτομα από τον ν. 2643/1998 ( 1 τρίτεκνος και 1 τέκνο αναπήρου πολέμου).

Έτσι, ως προς τη λειτουργία του ΕΚΑΒ μέχρι σήμερα έχουμε

α)την τυπική ίδρυση του ΕΚΑΒ,

β) το κτίριο στη Δάφνη που θα το στεγάσει, το οποίο διαμόρφωσε κατάλληλα και παραχώρησε η δημοτική αρχή

γ) τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που τρέχει, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ ως προς τον

δ) εξοπλισμό περιμένουμε άμεσα ένα ακόμα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο όχημα PEUGEOT BOXER L1H2, κατόπιν δωρεάς από τον οργανισμό IOCC, όπως και ένα ασθενοφόρο, από τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 (ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας), σύμφωνα με την πρόταση της 5ης ΥΠΕ.

Ο κ. Ζεμπίλης δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, τόνισε όμως ότι θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά το θέμα, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της περιοχής, μέχρι να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση του Τομέα ΕΚΑΒ.

Περαιτέρω, με την Αναπληρώτρια Υπουργό ο κ. Ζεμπίλης συζήτησε το θέμα της ενίσχυσης του Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπως και όλων των δομών Υγείας και των τομέων ΕΚΑΒ της Εύβοιας.

Τέλος, ευχαρίστησε την κ. Γκάγκα για την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για την ενίσχυση σε κινητό εξοπλισμό και κινητές μονάδες υγείας των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Βόρειας Εύβοιας, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της περιοχής.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Φωτιά στην Χιλιαδού – Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα: 41χρονη λήστεψε και χτύπησε ηλικιωμένη στην μέση του δρόμου

Διάρρηξη σε καφέ στα Ψαχνά Ευβοίας τα ξημερώματα – Η κάμερα έπιασε τον δράστη την ώρα που άδειαζε την ταμειακή μηχανή [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Ερέτρια: Άτομα ρίχνουν βαρελότα έξω από σπίτι – Βίντεο ντοκουμέντο την ώρα της έκρηξης

Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που ασυνείδητος οδηγός παραβιάζει κόκκινο φανάρι στο κέντρο της Χαλκίδας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ερέτρια: Τρεις συλλήψεις ανηλίκων για την έκρηξη στο γυμνάσιο την ώρα της εκδήλωσης