in ,

Θανάσης Ζεμπίλης: Προχωρά η κήρυξη απαλλοτρίωσης και του τελευταίου τμήματος της παράκαμψης Χαλκίδας

Θανάσης Ζεμπίλης Βουλευτής Ευβοίας

Προχωρά η κήρυξη απαλλοτρίωσης και του τελευταίου εναπομείναντος τμήματος, μήκους 1 χλμ στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου της Χαραυγής, αναφέρει ο Θανάσης Ζεμπίλης μετά από απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή σε σχετική του ερώτηση.

Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής Ευβοίας, «η εκτίμηση της αξίας των απαλλοτριούμενων ακινήτων και των επικειμένων τους για το κυρίως τμήμα της παράκαμψης Χαλκίδας ολοκληρώνεται και έτσι προχωράμε με γοργούς ρυθμούς στην δημοπράτηση του έργου.

Άγριο επεισόδιο στην Χαλκίδα Ευβοίας – Τρόμος για κόρη και μάνα το απόγευμα της Κυριακής

Προς αυτή την κατεύθυνση βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να μην χαθεί χρόνος και να αποκτήσει επιτέλους η Εύβοια το συντομότερο ένα μεγάλο έργο υψίστης σημασίας που αφενός το έχει ανάγκη και αφετέρου το δικαιούται».

Εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος των απαλλοτριώσεων θα ανέλθει περίπου στο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ο προϋπολογισμός του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας, μαζί με τις απαλλοτριώσεις, θα προσεγγίσει τα 250 εκ. ευρώ και θα είναι το μεγαλύτερο έργο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Εύβοια.

Ο Βουλευτής Ευβοίας από την πρώτη στιγμή και εκ του σύνεγγυς παρακολουθεί την διαδικασία προετοιμασίας και τεχνικής ωρίμανσης του έργου, ενώ με την αριθμό πρωτοκόλλου 4224/16.2.2021 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης της μελέτης κτηματολογίου και της επικαιροποίησης των τευχών δημοπράτησης. Στην με αριθμό πρωτοκόλλου 81753/23.3.2021 Απάντηση στην ανωτέρω Ερώτηση , ο Υπουργός κ. Κ. Καραμανλής αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι έχουν εγκριθεί όλες οι σχετικές μελέτες Κτηματολογίου εκτός αυτής που αφορά το τμήμα της Παράκαμψης Χαλκίδας από Χ.Θ. 11+786,30 έως Χ.Θ. 12+739,60. H εν λόγω μελέτη Κτηματολογίου έχει ήδη ελεγχθεί από τη Διεύθυνση ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ & ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ του Υπουργείου μας και με το με αρ. πρωτ. 8030/14-01-2021 έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών έχει ζητηθεί η υποβολή των αντιγράφων της, προκειμένου να εγκριθεί, ώστε να προχωρήσει η κήρυξη της απαλλοτρίωσης.

Έχει προωθηθεί η διαδικασία για την ανάθεση της σύμβασης τεχνικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Υπηρεσίας στην εκπόνηση των αναγκαίων συμπληρωματικών ερευνών και μελετών στην εκτέλεση Ελέγχων Οδικής Ασφάλειας και στην επικαιροποίηση του κτηματολογίου για την ωρίμανση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου της Παράκαμψης Χαλκίδας και αναμένεται εντός του προσεχούς διαστήματος η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με το αρ. 128 του Ν. 4412/16.

Παράλληλα προχωρούν και οι αντίστοιχες διαδικασίες για την παράκαμψη Ψαχνών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκκίνηση οποιασδήποτε διαδικασίας δημοπράτησης είναι η διασφάλιση της ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό Πρόγραμμα. Τα σχέδια τευχών δημοπράτησης του έργου έχουν ήδη υποβληθεί από τον Τεχνικό Σύμβουλο και θα επικαιροποιηθούν μετά την επικείμενη τροποποίηση του Ν. 4412/16….».

«Κατά την διαδικασία προετοιμασίας και εκτέλεσης ενός τόσο μεγάλου έργου είναι αναμενόμενο να προκύπτουν εμπόδια, τα οποία πρέπει να τα ξεπερνούμε γρήγορα. Γι’ αυτό βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τις υπηρεσίες και την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να υλοποιήσουμε το έργο εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί», δήλωσε ο κ. Ζεμπίλης.

Ψαχνά Ευβοίας: Ολοκληρώθηκαν τα Rapid Test στο Δημαρχείο – Που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες

Δήμος Καρύστου: Θετικός Δημοτικός υπάλληλος στον κορονοϊό – Κλειστό αύριο Δευτέρα το Δημαρχείο

Δήμος Καρύστου: Θετικός Δημοτικός υπάλληλος στον κορονοϊό – Κλειστό αύριο Δευτέρα το Δημαρχείο

Δροσιά Χαλκίδας: Μπούκαραν στο σπίτι και της πήραν τα χρυσαφικά….

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Εύβοια: Μικρή φώκια κάνει βόλτες στην Νέα Αρτάκη και στα Πολιτικά [ΒΙΝΤΕΟ]

Άγριος ξυλοδαρμός στο Βασιλικό Ευβοίας – Πατέρας χτυπούσε τα παιδιά του μέσα στο σπίτι

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΨΑΧΝΑ_RAPID_TEST2

Ψαχνά Ευβοίας: Ολοκληρώθηκαν τα Rapid Test στο Δημαρχείο – Που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος yale

Μαθητής σάρωσε σε διαγωνισμούς και μπήκε με υποτροφία 97% στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Yale