Θανάσης Ζεμπίλης Βουλευτής Ευβοίας
in ,

Θανάσης Ζεμπίλης: Προς δημοπράτηση τμήμα 50 χλμ του Βόρειου οδικού άξονα . Εντός του έτους και η παράκαμψη Χαλκίδας

Ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης από την αρχή της θητείας του είχε αναλάβει σημαντική πρωτοβουλία, με παραστάσεις και παρεμβάσεις, για την δρομολόγηση του έργου της αναβάθμισης της ΕΟ 77 (Χαλκίδα – Αιδηψός).

Η συγκεκριμένη οδός αποτελεί συνέχεια της περιφερειακής οδού (Παράκαμψη Χαλκίδας – Αρτάκης- Ψαχνών), η οποία αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2021. Κατ´ αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση στην Βόρεια Εύβοια.

Όπως έχει ενημερώσει ο κ. Ζεµπίλης ήδη από τον Ιανουάριο του 2021, στην Δ/νση Οδικών Υποδομών (Δ13) του ΥΠΟΜΕΔΙ βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις (3) συμβάσεις μελετών, σχετικές µε την ΕΟ 77 και δη του τμήματος από Ψαχνά μέχρι Πευκί, σε διάφορα στάδια ωριμότητας. Ειδικότερα, οι μελέτες που είχαν ανατεθεί το 2007 είναι σχεδόν πλήρεις για τα εξής δύο τμήματα:

1) Τμήμα 27+000 – Είσοδος Αγίας Άννας:
Το τεχνικό αντικείμενο της σύμβασης αφορά στη μελέτη δίΐχνης αρτηρίας, μήκους 21χλμ. Ο προϋπολογισμός του έργου προεκτιμάται σε 40 εκ.. Έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί το σύνολο του συμβατικού αντικειμένου, πλην της μελέτης ενός Τεχνικού Έργου στη Χ.Θ.41+000, το οποίο στον ΦτΕ αναφέρεται ως γέφυρα με άνοιγμα L=35μ.

2) Τμήμα Έξοδος Αγίας Άννας – Πευκί:
Το τεχνικό αντικείμενο της σύμβασης αφορά στη μελέτη δίΐχνης αρτηρίας, μήκους 29χλμ. Περιλαμβάνει δεκαεπτά τεχνικά έργα (13 γέφυρες, 1 άνω διάβαση, 3 κάτω διαβάσεις και 1 σήραγγα). Με την με αρ. πρωτ. Α.Π.οικ.131565/20-10-2010 Κ.Υ.Α., εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικού Όροι. Ο προϋπολογισμός του έργου προεκτιμάται σε 100 εκ. €.
Ως προς τα ανωτέρω τμήματα της ΕΟ 77, συνολικού µήκους 50 χλµ και µε προεκτιµώµενο συνολικό προϋπολογισμό 140 εκ ευρώ, προωθείται η κατεπείγουσα συμπλήρωση και επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών, ώστε να δρομολογηθεί η δημοπράτησή τους, ως ενιαίο έργο, σύμφωνα με ειλημμένη κυβερνητική απόφαση. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027

Αντίθετα, βρίσκεται σε παντελώς ανώριμο στάδιο το τμήμα της μελέτης 8+000-20+000, που περιλαμβάνει και την σήραγγα 3 χλμ στη θέση Άγιος.

Σάλος με τις δηλώσεις Σπανού περι “Εντολής για μη κατάσβεση στην Βόρεια Εύβοια”

Χαλκίδα: 27χρονος πιάστηκε με το κλεμμένο πλυντήριο και κατέληξε με χειροπέδες

ΣΟΚ – Νέα Αυτοκτονία στην Εύβοια: Κτηνοτρόφος βρέθηκε κρεμασμένος στο Μετόχι

Χαλκίδα – Πλιάτσικο σε σπίτι στην Κάνηθο: Άφησαν ανοιχτή την μπαλκονόπορτα και τους ξάφρισαν χρυσαφικά και χρήματα

Αλιβέρι: Επίθεση με γκαζάκια στο εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ

ΣΟΚ στο Αφράτι: Αυτοκτόνησε ο 56χρονος οδοντίατρος Β.Σ.

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Ληστεία με μαχαίρι στην Χαλκίδα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Κυνήγησε νεαρούς με μαχαίρια γιατί δεν τον άφηναν να κοιμηθεί

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Μιχαλεντζάκης στα 100μ. ελεύθερο – Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα