Θανάσης Ζεμπίλης: Σήμερα αποχαιρετούμε τον ευπατρίδη Ορέστη του ήθους, της προσφοράς και των αγώνων!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΜΠΙΛΗΣ

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση εξέδωσε ο Βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης για τον Ορέστη Παπαστρατή

Στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, η οικογένεια Παπαστρατή ταυτίστηκε με τους εθνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες του τόπου μας.

Ειδικότερα, κατά τη περίοδο της κατοχής, συμμετέχοντας ενεργά στην Εθνική Αντίσταση, φυγάδευσε πατριώτες, διέσωσε μέλη της εβραϊκής κοινότητας, βοήθησε καθοριστικά κατατρεγμένους ανθρώπους και πεινασμένα παιδιά.

Πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, ο Ορέστης Παπαστρατής διακρίθηκε από νωρίς για την ανιδιοτελή προσφορά του στον συνάνθρωπο, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Τίμησε την ιατρική επιστήμη, στην οποία διακρίθηκε, παρέχοντας αφιλοκερδώς πολύτιμες υπηρεσίες σε φτωχούς και ανήμπορους συμπολίτες του.

Στη πολιτική ζωή του τόπου, άφησε ανεξίτηλο στίγμα με το ήθος, την ευπρέπεια, τη μετριοπάθεια, τη νηφαλιότητά του, και εν γένει με αρχές και αξίες, που προάγουν τη δημοκρατία, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια μέχρι το τέλος της ζωής του.

Αγάπησε την Εύβοια και με πάθος την πόλη της Χαλκίδας, συμμετέχοντας στα δημοτικά πράγματα και προάγοντας τον πολιτισμό της. Από σήμερα, ο προσφιλής μας Ορέστης προστίθεται στη χορεία των μεγάλων και σπουδαίων συμπατριωτών μας, όπου ξεχωριστή θέση κατέχουν ο πατέρας του Θρασύβουλος και τα αδέλφια του Σωτήρης και Στρατής, για τους οποίους ο θάνατος υπήρξε το πέρασμα στην αιωνιότητα, που δικαιωματικά τους αναλογούσε. Αιωνία η μνήμη του.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις