Θανάσης Ζεμπίλης Κάρυστος
in ,

Θανάσης Ζεμπίλης – Στη Βουλή οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων για την καταγραφή ζημιών

Με σημερινή Αναφορά του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης φέρνει στη Βουλή το θέμα του καθορισμού της αποζημίωσης των μελών των επιτροπών που συστήνονται και συγκροτούνται από τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού για την καταγραφή ζημιών.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ με την υπ’ αρίθμ. 49218/2021 (ΦΕΚ 3199/ τ’ Β/21-7-2021) Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Εσωτερικών καθορίζεται η αποζημίωση των μελών των επιτροπών με ημερομηνία όχι προγενέστερη της 17ης Σεπτεμβρίου 2020, εξαιρούνται οι υπάλληλοι τόσο του Δήμου Χαλκιδέων όσο και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, οι οποίοι με αποφάσεις των Δημάρχων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων αντίστοιχα, συμμετείχαν στις επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών που έπληξαν τους παραπάνω Δήμους στις 8 και 9 Αυγούστου 2020.

Ο Βουλευτής Ευβοίας με την από 29 Ιουλίου Αναφορά του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών καταθέτει σχετική αναφορά του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων και Νομικών Προσώπων Δ. και Ι.Δ.Α.Χ. Δήμου Χαλκιδέων, η οποία υπογραμμίζει τα κάτωθι:

«Στις 8 και 9 Αυγούστου 2020 στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων του Ν. Ευβοίας σημειώθηκαν καταστροφικές πλημμύρες με αποτέλεσμα τον πνιγμό 8 συνανθρώπων μας και την καταστροφή εκατοντάδων περιουσιών των κατοίκων και των υποδομών.

Στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων υποβλήθηκαν περίπου 1800 αιτήσεις και στο Δήμο Χαλκιδέων 1000 αιτήσεις περίπου και στην συνέχεια συγκροτήθηκαν με αποφάσεις των αντίστοιχων Δημάρχων επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών και την εξέταση των περίπου 2800 αιτήσεων.

Δυστυχώς με την υπ’ αρίθμ. 49218/2021 (ΦΕΚ 3199/ τ’ Β/21-7-2021) Κοινή Υπουργική Απόφαση αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Υπουργού Εσωτερικών, εξαιρούνται οι υπάλληλοι τόσο του Δήμου Χαλκιδέων όσο και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων από τον καθορισμό της αποζημίωσης των μελών των επιτροπών, καθώς η απόφαση ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης συγκρότησης της κάθε επιτροπής και σε κάθε περίπτωση όχι πριν την 17η Σεπτεμβρίου 2020, οριακά δηλαδή πριν τις καταστροφές στο Ν. Ευβοίας.

Επειδή πρόκειται για κατάφωρη αδικία και άνιση μεταχείριση εις βάρος των υπαλλήλων των εν λόγω Δήμων της Εύβοιας, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εξετάσουν το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τροποποιηθεί η σχετική ΚΥΑ και να καταστούν δικαιούχοι της αποζημίωσης και οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στις επιτροπές καταγραφής των ζημιών των δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια στις 8 και 9 Αυγούστου 2020.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση επί του θέματος».

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί: Αναστολή εργασίας και μείωση μισθού για όσους δεν επιδεικνύουν αρνητικό pcr test

Αυτός είναι o «γιατρός» που ξεκίνησε τις θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια

Κρούσματα σήμερα: 2.874 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – Στην κορυφή της λίστα της Στερεάς η Εύβοια

Με χειροπέδες ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγείται στις φυλακές της Τρίπολης (video)

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Δήμος Χαλκιδέων

Δήμος Χαλκιδέων: Σε απεργία οι εργαζόμενοι του ΚΕΠ – Πως θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες σήμερα Πέμπτη 29/07

Πόθεν έσχες: Δημοσιεύτηκαν οι δηλώσεις των πολιτικών – Δείτε αναλυτικά τη λίστα της Εύβοιας