in ,

Θανάσης Ζεμπίλης: Συντονισμένες δράσεις και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για λύση στο ιδιοκτησιακό της Καρύστου

Θανάσης Ζεμπίλης ιδιοκτησιακό της Καρύστου

Την ανάγκη για κοινή γραμμή, συντονισμό των δράσεων, συσπείρωση και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, κατά την τοποθέτησή του, στην τηλεδιάσκεψη του Δήμου Καρύστου με θέμα την ένταξη της Εύβοιας στις εξαιρέσεις του άρθρου 62 του Ν. 998/1979 που θα λύσει οριστικά το ζήτημα του ιδιοκτησιακού της Καρυστίας.

«Από νομική σκοπιά, έχω μελετήσει εις βάθος το ζήτημα και το έχω θέσει εδώ και καιρό στον αρμόδιο Υφυπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά. Το νομικό σκέλος της υπόθεσης δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Άλλωστε, καταθέσαμε και στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος επιπρόσθετα έγγραφα και επιχειρήματα που καταδεικνύουν το δίκαιο των ιδιοκτητών γης της Καρυστίας.

Οι ιδιοκτήτες του Δήμου Καρύστου έχουν το δίκαιο με το μέρος τους, καθώς η πλούσια νομολογία υπαγορεύει ότι έχουν δικαιωθεί σε όλα τα δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Έχουν στην κατοχή τους τίτλους ιδιοκτησίας 150 και 180 ετών, για τους οποίους φορολογούνται.

Το ζήτημα είναι να μην τραβιούνται οι άνθρωποι στα δικαστήρια, αλλά η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα όπως έχει κάνει και με άλλες περιοχές», τόνισε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στην πρόσφατη περίπτωση των Δωδεκανήσων που χρησιμοποίησαν παρόμοια επιχειρήματα και πέτυχαν την ένταξή τους στις εξαιρέσεις του άρθρου 62 του Δασικού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Ζεμπίλης είπε ότι «με την πρόσφατη τροπολογία που πέρασε για τα Δωδεκάνησα υπάρχει ένα κεκτημένο. Πάνω σε αυτό το κεκτημένο πρέπει να πατήσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Από πολιτική σκοπιά, πρέπει να κινηθούμε όπως ακριβώς κινηθήκαμε πριν λίγο καιρό με την περίπτωση των διοδίων. Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου και του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συνυπογράψουν όλοι οι φορείς, ώστε να προκύψει ένα κοινό κείμενο συμπερασμάτων, το οποίο θα θέτει και το πλαίσιο των ενεργειών μας.

Στη συνέχεια, μία κοινή τροπολογία υπογεγραμμένη από όλους τους Βουλευτές Ευβοίας, τουλάχιστον της συμπολίτευσης. Και ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε άμεσα, ώστε να εκμεταλλευτούμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης ».

Την πρόταση του Θανάση Ζεμπίλη υιοθέτησαν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γης Δήμου Καρύστου, που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη μέσω του Προέδρου Γιάννη Τριανταφύλλη και του μέλους Γιάννη Μανώλη.

Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, εκτός από τον Θανάση Ζεμπίλη συμμετείχαν οι Βουλευτές Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός, Βαγγέλης Αποστόλου και Μίλτος Χατζηγιαννάκης(ο κ. Κεδίκογλου απέστειλε επιστολή), ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ Καρύστου Αλκιβιάδης Βόσσος, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του ΔΣ Καρύστου Ζαχαρίας Χατζηνικολής, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Παρασκευάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γης Γιάννης Τριανταφύλλης και το μέλος του Συλλόγου Γιάννης Μανώλης.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Από μια κλωστή κρέμεται η ηλεκτροδότηση σε όλη την Ελλάδα – Έπεσε το διπλό σύστημα υπερυψηλής Αγίου Στεφάνου – Μενίδιου

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σοκαριστική δολοφονία στην Λάρισα: Σκότωσε την γυναίκα του μέσα στο καφενείο του αδερφού της

Εύβοια – Άγρια ληστεία στην Τριάδα – Άγνωστοι μαχαίρωσαν τοπικό σύμβουλο και του πήραν το αυτοκίνητο [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Φωτιά στην Τριάδα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων – Στο “τσακ” πρόλαβαν το δάσος οι πυροσβέστες [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Σκιάθος: Ομαδικό βιασμό κατήγγειλε 20χρονη

Χαλκίδα: Τον εντόπισε η ΟΠΚΕ με Ηρωίνη και Κοκαΐνη – Άμεση η σύλληψη

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

ΔΙΑΚΟΠΗ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Από μια κλωστή κρέμεται η ηλεκτροδότηση σε όλη την Ελλάδα – Έπεσε το διπλό σύστημα υπερυψηλής Αγίου Στεφάνου – Μενίδιου

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μια ανάσα από σπίτια – Εκκενώθηκαν περιοχές