ΣΑΡΙΓΙΑΝΝΗΣ
ευεργετήματα που συνοδεύουν τις νησιωτικές περιοχές Θανάσης Ζεμπίλης, Θανάσης Ζεμπίλης: Τήρησε την δέσμευση του ο Υπουργός. Παύει με Σ/Ν η άδικη εξαίρεση της Εύβοιας από τις πρόνοιες της «νησιωτικότητας», Eviathema.gr | Εύβοια Τοπ Νέα Ειδήσεις
in ,

Θανάσης Ζεμπίλης: Τήρησε την δέσμευση του ο Υπουργός. Παύει με Σ/Ν η άδικη εξαίρεση της Εύβοιας από τις πρόνοιες της «νησιωτικότητας»

Η κατάφωρη αδικία σε βάρος της Εύβοιας, με τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό της από τα ευεργετήματα που συνοδεύουν τις νησιωτικές περιοχές, ήταν από τα βασικά ζητήματα που ανέδειξε o Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης.

Δίρφυς Ευβοίας : Εικόνες drone που κόβουν την ανάσα [VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Επιστέγασμα των πρωτοβουλιών του προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η υπ. αριθμ. 7168/9-6-2020 κοινοβουλευτική του ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, με την οποία ζητούσε να αρθεί η εξαίρεση της Εύβοιας από τις περιοχές που υπόκεινται στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κάτι που δυστυχώς νομοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν. 4597/2019.

Στην απάντησή του ο Υπουργός είχε δεσμευθεί, μεταξύ άλλων, ότι θα εξεταστεί νομοθετική παρέμβαση με την οποία η χωρική αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής θα επεκταθεί σε όλα τα νησιά της ελληνικής Επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης και της Εύβοιας.

Πράγματι, με το άρθρο 42 του νέου Σ/Ν για την ολοκληρωμένη θαλάσσια και νησιωτική πολιτική, που κατατέθηκε χθες (19-1-2021) στην Βουλή, τροποποιείται το άρθρο 12 του ν. 4597/2019, ώστε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να ασκεί της αρμοδιότητες σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Εύβοιας και της Λευκάδας.

Παράλληλα, με το άρθρο 3 ορίζεται με σαφήνεια ότι η Εθνική Στρατηγική για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο εφαρμόζεται, μεταξύ άλλων, και στην Εύβοια.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το νέο  νομοσχέδιο περιλαμβάνει ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με τον τίτλο «Νέαρχος», που αφορά τα έργα ανάπτυξης των δημόσιων υποδομών που σχετίζονται με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις, κτιριακές υποδομές και εξοπλισμός των λιμενικών αρχών, των Δημόσιων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού,  κ.α.

Επίσης, στο Σ/Ν προβλέπονται χρηματοδοτικά προγράμματα για την νησιωτική επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη της νησιωτικής οικονομίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω της απομόνωσης και των ειδικών γεωγραφικών χαρακτηριστικών, όπως εν προκειμένω, συνέβαινε κυρίως στην Βόρεια και Νότια Εύβοια.

Αναμφίβολα αποτελεί τεράστια επιτυχία και δικαίωση της συστηματικής προσπάθειας όλων των φορέων της Εύβοιας και κυρίως του Εμποροβιομηχανικού μας Επιμελητηρίου το ό,τι η Εύβοια συμπεριλαμβάνεται πλέον στις ευεργετικές προβλέψεις του νόμου για τα νησιά της χώρας!

(link ερώτησης κ. Ζεμπίλη) (link απάντησης Υπουργού)

Στα λευκά τα βουνά της Κεντρικής Εύβοιας – Εικόνες από ψηλά [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Ζευγάρι χάθηκε στην περιοχή “Άγιος” λόγω της χιονόπτωσης – Μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο Σπίτι τους

Ιστιαία Ευβοίας: Νεαρός συνελήφθη από την Γ ΟΠΚΕ – Κυκλοφορούσε τα μεσάνυχτα με ποσότητα κάνναβης Skunk

Εύβοια: Σφοδρή χιονόπτωση σε πολλά σημεία της Εύβοιας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Written by ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ E.T. Newsroom

Το eviathema.gr είναι ένα πορταλ ενημέρωσης για την Εύβοια, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

, Μίστρος Ευβοίας: Rapid Test θα διενεργηθούν αύριο Πέμπτη 21/01, Eviathema.gr | Εύβοια Τοπ Νέα Ειδήσεις

Μίστρος Ευβοίας: Rapid Test θα διενεργηθούν αύριο Πέμπτη 21/01

, Χαλκίδα Ευβοίας: Σύλληψη της Β ΟΠΚΕ – Κυκλοφορούσε με ναρκωτικά το απόγευμα της Δευτέρα, Eviathema.gr | Εύβοια Τοπ Νέα Ειδήσεις

Χαλκίδα Ευβοίας: Σύλληψη της Β ΟΠΚΕ – Κυκλοφορούσε με ναρκωτικά το απόγευμα της Δευτέρα