Θανάσης Ζεμπίλης: Το Νοσοκομείο Καρύστου
in ,

Θανάσης Ζεμπίλης: Το Νοσοκομείο Καρύστου ενισχύεται με 6 επιπλέον μόνιμους ιατρούς

Το Διόκλειο Νοσοκομείο Καρύστου επισκέφτηκε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης, όπου και συναντήθηκε με τον διοικητή του κ. Αν. Μίχα και το προσωπικό του. Ο Βουλευτής Ευβοίας, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, συνοδευόταν από το μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου κα Άντα Γάσπαρη-Παπαθανασίου.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης διαβεβαίωσε τον Διοικητή και το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ότι το Νοσοκομείο Καρύστου δεν πρόκειται να κλείσει ή να συγχωνευτεί, όπως αναληθώς λέγεται. Αντιθέτως, ενισχύεται με έξι (6) επιπλέον μόνιμους ιατρούς, τέσσερις (4) που αναλαμβάνουν υπηρεσία άμεσα και δύο (2), για τους οποίους προκηρύσσονται οι θέσεις τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, στο δυναμικό του Νοσοκομείου προστίθενται άμεσα ένας καρδιολόγος, ένας μικροβιολόγος, ένας χειρουργός και ένας νεφρολόγος.

Ενώ οι θέσεις ιατρών που προκηρύσσονται αφορούν σε μία (1) θέση Παιδιατρικής σε επίπεδο Επιμελητή Ά και μία (1) θέση Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας σε επίπεδο Επιμελητή Ά. «Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού, αλλά επαγρύπνησης προκειμένου να διεκδικήσουμε την περαιτέρω παραμονή του επικουρικού και έκτακτου προσωπικού του Νοσοκομείου», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του Νοσοκομείου επισημαίνεται ότι από τις αρχές του χρόνου λειτουργεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), την οποία επισκέφτηκε ο Θανάσης Ζεμπίλης και διαπίστωσε την άρτια οργάνωση και λειτουργία της.

Επίσης, ο Βουλευτής Ευβοίας επισκέφτηκε και το εμβολιαστικό κέντρο όπου και ζήτησε ενημέρωση για την πορεία του Προγράμματος «Ελευθερία». Ο Βουλευτής Ευβοίας διαπίστωσε ότι η εμβολιαστική διαδικασία στο Δήμο Καρύστου εξελίσσεται ομαλά και ήδη έχει επιτευχθεί υψηλό ποσοστό εμβολιασμών. «Με χαρά διαπίστωσα την εξαιρετική οργάνωση του εμβολιαστικού Προγράμματος Ελευθερία στο Διόκλειο Νοσοκομείο Καρύστου και ενημερώθηκα ότι εδώ στο Νότο το ποσοστό των συμπολιτών μας που έχουν εμβολιαστεί είναι αρκετά μεγάλο», δήλωσε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Ακόμη, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Β. Κοντοζαμάνη έθεσε και το θέμα της μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου, η ίδρυση της οποίας θα πρέπει να επισπευστεί, ώστε να τεθεί σε λειτουργία, μετά τις τεχνικές εργασίες διαμόρφωσης κατάλληλου χώρου.
Ήδη κατά το προσεχές διάστημα αναλαμβάνει καθήκοντα ο ιατρός νεφρολόγος-διευθυντής. «Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί, ώστε η Κάρυστος να αποκτήσει το συντομότερο δυνατό Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που θα ανακουφίσει από την ταλαιπωρία και τα έξοδα αρκετούς νεφροπαθείς συμπολίτες μας», δήλωσε ο Βουλευτής Ευβοίας. Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον διοικητή κ. Αν. Μίχα.

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακό οδό Λεπούρων – Καρύστου [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Αυξημένη κίνηση σε Νέα Αρτάκη και Χαλκίδα [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα: “Βαρύς ο πέλεκις” για καφέ μπαρ στην παραλία – 5000 πρόστιμο και αυτόφωρο στον ιδιοκτήτη για όρθια άτομα

Εύβοια: 30χρονος πιάστηκε με χάπια χωρίς συνταγή από την Γ ΟΠΚΕ – Άμεση η σύλληψή του

Ευβοία: 62χρονη έβαλε φωτιά μέσα στο ίδιο της το σπίτι

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Ερέτρια Εύβοιας: Εξαφανίστηκε 65χρονος την ώρα που έκανε μπάνιο στον Μαλακόντα – Συναγερμός στις λιμενικές αρχές

Τροχαίο στην Εύβοια – Φορτηγό τούμπαρε στην μέση του δρόμου [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα: Φωτιά στην υψηλή γέφυρα – Νεαροί έριξαν δυναμιτάκια και “λαμπάδιασε” ο τόπος

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου και στο Κτήμα Μοντοφώλι η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Unesco Αικατερίνη Τζιτζικώστα [ΦΩΤΟ]

ΑΣΕΠ

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ