Θανάσης Ζεμπίλης: Το ξεχωριστό νόημα της Ανάστασης στις φυλακές Χαλκίδας

zempilis 6

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης με την οικογένεια του εόρτασε την Ανάσταση του Κυρίου στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας στη Κάνηθο Χαλκίδας, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος πιστών. Νωρίτερα, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου παρέστη, όπως πέρυσι, στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία που τελείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου στο κατάστημα κράτησης Χαλκίδας.

Αυτή είναι η πρώτη Ανάσταση που γίνεται στη Χαλκίδα και στην οποία ο κ. Ζεμπίλης αποδίδει ξεχωριστή σημασία, καθώς δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι ο Ευγνώμων Ληστής του Γολγοθά ήταν ο πρώτος που πέρασε τις θύρες του Παραδείσου.

Έτσι, ο κ. Ζεμπίλης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στους κρατουμένους για οικονομικά κυρίως αδικήματα του καταστήματος Χαλκίδας ευχήθηκε για την δική τους «ανάσταση», με επάνοδο στην ελευθερία και την κανονικότητα, μέσα από τον σωφρονισμό, την ειλικρινή μεταμέλεια και την επιτυχημένη κοινωνική επανένταξη, στην οποία θα πρέπει να αποσκοπεί ένα φιλελεύθερο σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Ως γνωστό, ο κ. Ζεμπίλης καταβάλει συντονισμένες ενέργειες για την μεταστέγαση των φυλακών Χαλκίδας σε νέο κτίριο εκτός αστικού ιστού, όπως και για το νεοϊδρυθέν σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, καθώς θεωρεί ότι η ποιότητα του σωφρονιστικού συστήματος αποτελεί τον «καθρέφτη» της κοινωνίας.