Θέματα ασφάλειας στην Εύβοια, τέθηκαν στη συνάντηση της Σοφίας Νικολάου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Εύβοιας, Αθανάσιο Γερογιάκομο

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟΣ

Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας, ταξίαρχο Αθανάσιο Γερογιάκομο, είχε σήμερα η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Νικολάου. Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα παραγωγική καθώς τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα ασφάλειας που αφορούν την Εύβοια.

Η κ. Νικολάου και ο κ. Γερογιάκομος συζήτησαν εκτενώς το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα του παράνομου καταυλισμού των Ρομά στην περιοχή της Χαραυγής, και αντάλλαξαν απόψεις για τις λύσεις που πρέπει να δοθούν σε ένα πρόβλημα που απασχολεί εκατοντάδες οικογένειες στην περιοχή, αλλά και τους ίδιους του Ρομά.

Το θέμα των αυθαίρετων καταλήψεων οικοπέδων και της παράνομης δόμησης στην περιοχή, τα περιστατικά παραβατικότητας, οι ρευματοκλοπές, η κλοπή νερού και η ηχορύπανση από τον καταυλισμό, έχουν προκαλέσει εδώ και χρόνια τις αντιδράσεις των κατοίκων της Χαραυγής.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που γίνεται πλέον επικίνδυνο καθώς υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, απειλές και άλλες έκνομες ενέργειες.

Η μετεγκατάσταση των Ρομά σε χώρο που έχει βρεθεί και που μπορούσε να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσής τους, έχει «κολλήσει» εδώ και χρόνια.

Η κ. Νικολάου ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή περισσότερες περιπολίες στην περιοχή της Χαραυγής ώστε να εμπεδωθεί ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, μέχρι την απομάκρυνση του οικισμού.

Ο κ. Γερογιάκομος δεσμεύτηκε ότι θα αυξηθούν οι περιπολίες και θα τηρηθεί με κάθε τρόπο η νομιμότητα στην Χαραυγή.

Ασφάλεια

Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα ασφάλειας για όλη την Εύβοια με τον αστυνομικό διευθυντή να τονίζει ότι υπάρχει ευρύτερος σχεδιασμός για αύξηση του προσωπικού και ιδιαίτερα με την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων στη Νότια Εύβοια.

Την κ. Νικολάου απασχόλησε το θέμα της μετεγκατάστασης της αστυνομικής διεύθυνσης, ένα πάγιο αίτημα των αστυνομικών που υπηρετούν στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Νικολάου, ως γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, είχε εκπονήσει σχέδιο για την αξιοποίηση έκτασης 80 στρεμμάτων στο παλαιό πεδίο βολής. O σχεδιασμός είναι να κατασκευαστεί οικονομική φυλακή, δυναμικότητας 1.000 ατόμων και να μεταφερθεί η Αστυνομική Διεύθυνση και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μετά τη συνάντηση η κ. Νικολάου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Είχα με τον κ. Γερογιάκομο, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τα θέματα ασφάλειας που απασχολούν όλη την Εύβοια. Μιλήσαμε ιδιαίτερα την υπόθεση του καταυλισμού των Ρομά στη Χαραυγή ο οποίος έπρεπε να έχει απομακρυνθεί εδώ και χρόνια. Είναι παράνομος και πλέον έχει καταστεί επικίνδυνος και για τη δημόσια υγεία. Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να κινηθούν άμεσα για τη μετεγκατάσταση σε χώρο όπου και οι Ρομά θα μπορέσουν να φτιάξουν τη ζωή τους σε έναν νόμιμο οικισμό, και οι κάτοικοι της Χαραυγής να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους».