Θλίψη στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου: Έφυγε 64χρονος πρόεδρος τοπικής κοινότητας

πενθος2

Σε ηλικία 64 ετών έφυγε χτυπημένος από τη επάρατη νόσο ο πρόεδρος κοινότητας Βρύσης στην δημοτική ενότητα Κονιστρών του δήμου Κύμης Αλιβερίου, Γιάννης Ράνιος.

Ένας εξαίρετος αυτοδιοικητικός, άνθρωπος και οικογενειάρχης που ήταν επι σειρά ετών πρόεδρος του χωριού και για πάρα πολλά χρόνια τοπικός σύμβουλος.

Ο Γιάννης Ράνιος εκλεγόταν διαρκώς στο τοπικό συμβούλιο τις περιόδους 1998-2002 και 2006 ενώ το 2011, το 2014 και το 2019 σε τρείς διαδοχικές εκλογές έβγαινε πρόεδρος στη Βρύση.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την αγάπη που του έδειχναν οι συντοπίτες του αλλά παράλληλα και την εμπιστοσύνη να τους εκπροσωπεί.

Ήταν ένας άνθρωπος δίκαιος και αγωνιστής για την κοινότητα και τους συγχωριανούς του ενώ είχε μια σπουδαία οικογένεια.

Πρωτοστάτησε με άλλους προέδρους την περίοδο 2010-2014 για την κάθαρση στο δήμο Κύμης Αλιβερίου αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα της τότε δημοτικής αρχής και τα έργα φαντάσματα που πληρώθηκαν χωρίς να έχουν γίνει, ξεκινώντας μια μεγάλη έρευνα από τις αρχές της πολιτείας που βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής εκκρεμότητας.

Ο Γιαννης Ράνιος ήταν ένας έντιμος αυτοδιοικητικός που άφησε το στίγμα του στην αυτοδιοίκηση και αγωνίστηκε για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Οι κόρες του, η γυναίκα του και τα εγγόνια του είναι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για εκείνον .
Αιωνία του η μνήμη.