Τη χρηματοδότηση του ΟΛΝΕ με 500.000 ΕΥΡΩ ζήτησε ο Θανάσης Ζεμπίλης από τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων

Ζεμπιλης ΟΛΝΕ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ενίσχυση του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας Α.Ε. (ΟΛΝΕ Α.Ε.), προκειμένου να υλοποιήσει έργα εκσυγχρονισμού και αναπλάσεων σε λιμενικές εγκαταστάσεις και χερσαίες ζώνες λιμένων. Ειδικότερα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε τη χρηματοδότηση του ΟΛΝΕ Α.Ε. με 500.000 ΕΥΡΩ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2022 για την εκτέλεση 5 έργων μικρής κλίμακας, υπογραμμίζοντας οτι η «η διοίκηση του ΟΛΝΕ σε δύσκολες συνθήκες έχει καταφέρει να υλοποιήσει και έχει προγραμματίσει σημαντικές παρεμβάσεις και χρειάζεται οικονομική στήριξη».

Επίσης, συζητήθηκε η χρηματοδότηση της άγονης γραμμής ΚΥΜΗ-ΜΕΣΤΑ Χίου-ΣΙΓΡΙ Λέσβου. Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής είχε χαρακτηρίσει, μέσω του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), ως άγονη την γραμμή ΚΥΜΗ-ΜΕΣΤΑ Χίου-ΣΙΓΡΙ Λέσβου, η οποία χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 2.322.000 ΕΥΡΩ. Η συγκεκριμένη απόφαση προέβλεπε 2 δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2022. Ωστόσο, λόγω της ραγδαίας αύξησης της τιμής των καυσίμων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία η γραμμή δεν ξεκίνησε. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον αρμόδιο Γ.Γ. κ. Κυριαζόπουλο να επαναληφθεί η δέσμευση χρηματοδότησης της συγκεκριμένης άγονης γραμμής και στο ΠΔΕ του 2023, ώστε να τεθεί σε λειτουργία τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος συμφώνησε με τον Βουλευτή Ευβοίας και δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματά του και να απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.