Την χρηματοδότηση της παράκαμψης Βασιλικού ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

11 Μαΐου 2024, 10:13 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Ένα έργο που περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία η Εύβοια εδώ και πολλά χρόνια, την Παράκαμψη Βασιλικού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα.

Το συγκεκριμένο έργο πνοής μετά από προσπάθειες δεκαετιών είχε φτάσει πολύ κοντά στην υλοποίηση του το 2010 όμως η οικονομική κρίση που ξέσπασε βάζοντας την Ελλάδα στα μνημόνια το ματαίωσε όπως και κάθε μεγάλο έργο εκείνης της εποχής.

Μετά από κάποια χρόνια ξεκίνησαν ξανά οι προσπάθειες της υλοποίησης του ενώ η ανάγκη να γίνει επιτέλους πραγματικότητα είναι κάθε μέρα και πιο επιτακτική.

Η κίνηση των αυτοκινήτων προς τη νότιο Εύβοια έχει αυξηθεί ραγδαία και ο δρόμος στο Βασιλικό ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα γίνεται μαρτυρικός για τους εκδρομείς!

parakampsi vasilikou-Mitsotakis-Spanos
Την χρηματοδότηση της παράκαμψης Βασιλικού ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός 3

Με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο face book ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός έγραψε:

«Καταπληκτικά νέα! Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Χαλκίδα συνοδεύτηκε από την ανακοίνωση της χρηματοδότησης της παράκαμψης Βασιλικού!

Ένα έργο τεράστιας σημασίας για την Εύβοια και συνολικά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο ολοκληρώσαμε τις μελέτες και διεκδικήσαμε μαζί με τους βουλευτές και τους Δημάρχους μας, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα!

Το επόμενο διάστημα θα ενημερώσουμε για τις εξελίξεις όσον αφορά την ένταξη, τη δημοπράτηση και τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να οδηγηθούμε σε υλοποίηση!»

Μητσοτάκης -Σπανός
Την χρηματοδότηση της παράκαμψης Βασιλικού ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός 4

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.