Την επαναλειτουργία του ΓΕΦ Ιστιαίας ζητά ο Θανάσης Ζεμπίλης, με αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

ΖΕΜΠΙΛΗΣΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Στη Βουλή φέρνει ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης το θέμα επαναλειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Ιστιαίας, μέσω Αναφοράς που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα το σχετικό ψήφισμα με αριθμό Απόφασης:10/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζητάει να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, δεδομένου ότι το ΓΕΦ Ιστιαίας που εξυπηρετούσε 20.000 κατοίκους του πυρόπληκτου δήμου της Βόρειας Εύβοιας είναι το τελευταίο διάστημα ανενεργό λόγω της απώλειας του μέχρι πρότινος μοναδικού υπαλλήλου του ΓΕΦ. Συγκεκριμένα, το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

«Το 2013 καταργήθηκε η Δ.Ο.Υ Ιστιαίας και οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στη Δ.Ο.Υ Χαλκίδας. Στην Ιστιαία έκτοτε λειτουργούσε το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων με έναν υπάλληλο και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Το 2021 ο υπάλληλος απεβίωσε και το ΓΕΦ σταμάτησε να λειτουργεί. Η εξυπηρέτηση των 20.000 κατοίκων του δήμου και των επαγγελματιών γίνεται είτε με ραντεβού στη Δ.Ο.Υ Χαλκίδας είτε μέσω των λογιστικών γραφείων. Αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία των συναλλασσομένων, οικονομική επιβάρυνση, απώλεια πολύτιμου δημιουργικού χρόνου. Όλα αυτά συμβάλλουν στον οικονομικό μαρασμό μιας ούτως ή άλλως δοκιμαζόμενης τοπικής οικονομίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε τη λειτουργία του ΓΕΦ Ιστιαίας με γνώμονα την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Να καλυφτούν άμεσα οι οργανικές θέσεις.

Να στελεχωθεί άμεσα το ΓΕΦ Ιστιαίας με το αναγκαίο προσωπικό, μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Να διεκπεραιώνεται το σύνολο των υποθέσεων των αντίστοιχων τμημάτων της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας».

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!