in ,

Την επίσπευση των μέτρων από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την άμεση αντιμετώπιση της καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Υπουργείο Ναυτιλίας Σίμος Κεδίκογλου

Την επίσπευση των έργων στις λιμενικές υποδομές στη Βόρεια Εύβοια ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου στη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ειδικότερα, επεσήμανε, ότι τα έργα που πρέπει να προταχθούν είναι η μαρίνα στις Ροβιές, η μεταφορά του εμπορικού λιμένα και η ανάπλαση της λιμενικής ζώνης των Λουτρών Αιδηψού, η ανακατασκευή του λιμένα στον Αγιόκαμπο και η επέκταση των καταφυγίων στο Πευκί και στο Ψαροπούλι, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα τουριστικά σκάφη.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των αιτημάτων, άλλωστε, άμεση είναι η ανταπόκριση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά την πρώτη συνάντηση που είχε ο βουλευτής με τον κ. Πλακιωτάκη πριν από λίγες ημέρες για την αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων για τις νησιωτικές περιοχές στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο δρομολογεί τα εξής μέτρα:

  •  Υλοποίηση του προγράμματος «ΤΑΛΩΣ» για την παρακολούθηση και πρόγνωση ακραίου καιρού με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα και τη βελτίωση της ασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων με κάλυψη για πρώτη φορά στην Ελλάδα με πόλο και τη Βόρεια Εύβοια, ενώ αναμένεται η έγκριση του σχετικού έντυπου εξειδίκευσης που έχει υποβληθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.
  • Χρηματοδότηση δημόσιας θαλάσσιας συγκοινωνίας για τη δωρεάν μετακίνηση μόνιμων κατοίκων των Δήμων της Βόρειας Εύβοιας για ένα έτος μέσω των πορθμειακών γραμμών Αιδηψού-Αρκίτσας και Γλύφας –Αγιοκάμπου.
  •  Χρηματοδότηση πληττόμενων οικισμών για την άμεση αποκατάσταση υποδομών ύδρευσής τους.
  • Χρηματοδότηση κρίσιμων έργων μέσω του Προγράμματος ΝΕΑΡΧΟΣ με ειδική πρόσκληση για την Εύβοια που αφορά την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο. Το Υπουργείο αναμένεται να εκδώσει σχετική πρόσκληση για ΟΤΑ της Εύβοιας ύψους 10 εκ. ευρώ εντός του 2021 για συναφή έργα με προτεραιότητα σε έργα τηλε-ελέγχου δικτύων ύδρευσης και πυρόσβεσης βάσει σχετικών προτάσεων σε Μαντούδι και Ιστιαία. Μάλιστα, η σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή του προγράμματος βρίσκεται σε διαδικασία υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία.
  •  Συμμετοχή και χρηματοδότηση της εκπόνησης του Σχεδίου Ανασυγκρότηση Βορείου Ευβοίας με σκοπό τη διαμόρφωση μίας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε), υπό το συντονισμό του κ. Σταύρου Μπένου. Συγκεκριμένα η Εύβοια εντάσσεται στο πεδίο εφαρμογής των πολιτικών και προγραμμάτων της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νησιωτική Πολιτική και ήδηδιατίθεται καταρτισμένο σχέδιο Ο.Χ.Ε για τη βιώσιμη νησιωτική ανάπτυξη και προτίθεται να συμβάλλει στην εκπόνηση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης και τέλος:
  • Ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης-πιστοποίησης νέων στα Γαλάζια Επαγγέλματα στο πλαίσιο του re-skilling λόγω του πλήγματος παραδοσιακών επαγγελμάτων στη Βόρεια Εύβοια. Η εν λόγω δράση αναμένεται να παρέχει σε νέους και νέες την επιπλέον δυνατότητα ένταξης σε τομείς που σχετίζονται με τη θάλασσα και τη ναυτιλία.

Χαλκίδα – ΤΩΡΑ: Μπλακ άουτ στην Αγία Βαρβάρα μετά από βλάβη σε γραμμή της ΔΕΗ

Συγκλονιστικά πλάνα: Το πριν και το μετά στο Club Αγία Άννα στην Βόρεια Εύβοια

Διακοπές με τους γονείς του στη βόρεια Εύβοια ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ – Η ευχή τους ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο για τους πυρόπληκτους

Την ώρα που κάηκε ολόκληρη η Βόρεια Εύβοια ο Διευθυντής του Πνευματικού “απολαμβάνει τα μπάνια του στην Χαλκιδική”

Φωτιά στην Εύβοια: Διακοπές 4ων αστέρων για το Επιμελητήριο την ώρα που φλεγόταν η Βόρεια Εύβοια

Σάλος με τις δηλώσεις Σπανού περι “Εντολής για μη κατάσβεση στην Βόρεια Εύβοια”

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Βιασμός Γυναίκας στην Κρήτη

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 25χρονο Πακιστανό που αποπειράθηκε να βιάσει γυναίκα στο κέντρο της πόλης

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Στις φλόγες δάσος στο Λογγίτσι