Την Κάρυστο επισκέφτηκε ο Θανάσης Ζεμπίλης 

ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΣ

Τον Δήμο Καρύστου επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Ζεμπίλης, όπου και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου.

Αντικείμενο της συζήτησης με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Ελευθέριο Ραβιόλο ήταν κυρίως η ολοκλήρωση του δρόμου Ραπταίοι – Νέα Στύρα- Στύρα που καταλήγει στη διασταύρωση Φυγώντα – Πόρτο Λάφια. Το συνολικό έργο προβλέπει την κατασκευή τμήματος 16,5 χλμ της επαρχιακής οδού Λέπουρα – Κάρυστος με νέα χάραξη, προκειμένου να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά της υφιστάμενης οδού και να παρακαμφθούν τα χωριά Στύρα και Κάψαλα, όπου εντοπίζονται τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Ο Βουλευτής Ευβοίας ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την όλη διαδικασία προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η χρηματοροή και το έργο προϋπολογισμού 24.882.072,23€, που έχει ενταχθεί στη ΣΑΕΠ 056/2 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2022, να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα βελτίωσης των υποδομών της ευρύτερης περιοχής, ενώ ο Θανάσης Ζεμπίλης δεσμεύτηκε να βοηθήσει για την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά πλαίσια.

Έπειτα, ο Βουλευτής Ευβοίας επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Καρύστου, όπου και συνάντησε τον Διοικητή κ. Αναστάσιο Μίχα. Ο Θανάσης Ζεμπίλης συνεχάρη τον Διοικητή και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο και δεσμεύτηκε να βοηθήσει για την περαιτέρω ενίσχυσή του σε ειδικότητες ιατρών και νοσηλευτικό προσωπικό. Ειδικότερα, συζητήθηκε το μείζον θέμα της ολοκλήρωσης του κτιρίου της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), με τον Βουλευτή Ευβοίας να υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή, δεδομένου ότι αρκετοί νεφροπαθείς αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για την αιμοκάθαρση. Ωστόσο, μέχρι την ολοκλήρωση του κτιρίου πρέπει να κινηθούμε γρήγορα προκειμένου να γίνει πρόσληψη ενός επιπλέον νεφρολόγου και νοσηλευτών για να μπορέσει να λειτουργήσει η ΜΤΝ».

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Α.Τ. Καρύστου και συζήτησε με τον Διοικητή κ. Λευτέρη Χατζησάββα θέματα σχετικά με την αστυνόμευση της περιοχής και του προσωπικού. Ο Βουλευτής Ευβοίας εξέφρασε την στήριξή του για την περαιτέρω στελέχωση της υπηρεσίας με προσωπικό, ενώ δεσμεύτηκε να συμβάλει προκειμένου να βρεθεί λύση για την μετεγκατάσταση του Α.Τ. Καρύστου σε νέο πιο σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο.

ΦΩΤΟ ΔΤ Θ. ΖΕΜΠΙΛΗ 2 6 2022 5 ΦΩΤΟ ΔΤ Θ. ΖΕΜΠΙΛΗ 2 6 2022 3 ΦΩΤΟ ΔΤ Θ. ΖΕΜΠΙΛΗ 2 6 2022 2 ΦΩΤΟ ΔΤ Θ. ΖΕΜΠΙΛΗ 2 6 2022 1