Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου η εκδίκαση υπόθεσης απόκρυψης μεγάλων ποσών από τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Θωμά

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ2 ΧΑΛΚΙΔΑΣ EVIATHEMA

Εκδικάζεται την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 η άλλη μεγάλη υπόθεση κακουργηματικού χαρακτήρα με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά για απόκρυψη περιουσίας που υπερβαίνει τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ η οποία επρόκειτο να εκδικασθεί στις 15 Μαϊου του 2022 αλλά ο κ Θωμάς είχε ζητήσει αναβολή λόγω παράστασης του δικηγόρου του σε δικαστήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του eviathema η πλευρά του κυρίου Θωμά θα επιδιώξει ακόμα μια αναβολή καθώς η υπόθεση θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρή και οι ποινές που μπορεί να προκύψουν από μια ενδεχόμενη καταδίκη είναι πολύ αυστηρές.

Επειδή όμως έχει ζητηθεί ακόμα μια αναβολή ο λόγος μιας καινούργιας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σοβαρός.

Έτσι οι δικηγόροι του κ Θωμά ενδέχεται να υποστηρίξουν ότι από την πρόσφατη πυρκαγιά στο σπίτι του πρώην δημάρχου χάθηκαν σημαντικά έγγραφα που υποστήριζαν  την υπεράσπιση, θα προσκομιστούν εκθέσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κύμης , δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, μπορεί να δικάζουν πάλι σε άλλο δικαστήριο και γενικότερα θα επιδιωχθεί με κάθε τρόπο η αναβολή της παρούσας υπόθεσης δεδομένου ότι δεν έχει τον μεγάλο αριθμό μαρτύρων που καταθέτουν στην υπόθεση που ήδη έχει ξεκινήσει (της οικονομικής κακοδιαχείρισης του 2011-2014) και μέσα σε μια ημέρα θα μπορούσε να εκδοθεί απόφαση.

Έχουμε τονίσει πως στόχος του πρώην δημάρχου είναι να μην έχει βγει καμία απόφαση δικαστηρίου πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 ώστε να μπορέσει να ξανα είναι υποψήφιος και μέχρι στιγμής εκμεταλλευόμενος τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής δικαιοσύνης το έχει καταφέρει.

Επίσης κατάφερε με εισήγηση της σημερινής προϊσταμένης Εισαγγελίας Εφετών κυρίας Δεληστάθη προς το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας το καλοκαίρι του 2019 , μετά τις εκλογές για το δήμο Κύμης Αλιβερίου να πετύχει άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί στο βούλευμα με αριθ. 69/2018 και με τροπολογία του νόμου μετά από δυο χρόνια επέστρεψε στο δημοτικό συμβούλιο.

Το σκεπτικό του συμβουλίου Εφετών τότε ήταν  (μεταξύ άλλων)πως πήρε υψηλό ποσοστό στις εκλογές(!!!) και πως δεν υπάρχει κίνδυνος να φύγει στο εξωτερικό διότι έχει σταθερή διεύθυνση κλπ κλπ.

Βεβαίως το πνεύμα του νομοθέτη για τα περιοριστικά μέτρα σε αυτοδιοικητικούς και την κατάσταση αργίας δεν ήταν ο κίνδυνος να φύγει ο κατηγορούμενος αλλά η απομάκρυνσή του από το δημοτικό συμβούλιο όσο είναι κατηγορούμενος για την προστασία του κύρους της αυτοδιοίκησης.

Αύριο σε μια κρίσιμη πάλι δίκη για τον  πρώην δήμαρχο ενδέχεται να δοθεί ακόμα μια μακρινή αναβολή στην υπόθεση ώστε ο κ Θωμάς να διεκδικήσει απερίσπαστος το δήμο και εφόσον εκλεγεί να είναι ο ίδιος εκείνος που θα εκπροσωπεί το δήμο σε δίκες που έχει προκληθεί οικονομική ζημία.

Παράλληλα αύριο υπάρχει ακόμα μια υπόθεση κακουργηματικού χαρακτήρα για απιστία κατά του δήμου με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο , υπαλλήλους και όλο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Κύμης την περίοδο 2007-2011, η οποία είναι πανομοιότυπη με την υπόθεση που έχει ξεκινήσει να εκδικάζεται στο Εφετείο (περίοδος 2011-2014). Και σε αυτή την περίπτωση ο κ Θωμάς θα επιδιώξει και θα πετύχει αναβολή της εκδίκασης καθώς το σύστημα της δικαιοσύνης του το επιτρέπει. Δηλαδή αύριο στο Εφετείο της Εύβοιας ο κ Θωμάς έχει δυο υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα και όπως όλα δείχνουν θα επιδιώξει αναβολή και για τις δύο.

Σημειώνουμε πως στην Ευρωβουλευτή κ Καϊλη βρέθηκαν στο σπίτι της 500 χιλιάδες ευρώ που δεν είχε δικαιολογήσει και οι Βέλγοι δικαστές την προφυλάκισαν μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

Στην Εύβοια βρέθηκε πρώην δήμαρχος με αντίστοιχο ποσό σε τραπεζικούς του λογαριασμούς και όχι μόνο δεν τέθηκε σε αργία αλλά σήμερα οκτώ χρόνια  μετά αναβάλλεται η εκδίκαση της υπόθεσης του ενώ παράλληλα δανειολήπτες για χρέη τριάντα και σαράντα χιλιάδων ευρώ κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο με το σπίτι τους κατασχεμένο με αποφάσεις της αδέκαστης δικαιοσύνης!

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Φωτιά στον Άγιο Λουκά Αλιβερίου [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Διάρρηξη σε κατάστημα στην Χαλκίδα – Έσπασε την πόρτα και μπούκαρε λίγο μετά τα μεσάνυχτα [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Μεγάλη προσοχή: Πτώση βράχων σε δρόμο της Βόρειας Εύβοιας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα στην Ερέτρια – Σύγκρουση μηχανής με ΙΧ [φωτο]

Εύβοια: Τροχαίο καραμπόλα στην Ερέτρια – Φορτηγό κατέληξε σε χαντάκι [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Αυτοκίνητο κατέληξε σε γκρεμό στην Εύβοια: Στο νοσοκομείο ο 22χρονος οδηγός τραυματισμένος