Το 2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών στο  Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού και στο  Μουσείο του Δάσους  στο Προκόπι

19 Απριλίου 2024, 6:18 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Το 2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών στο  Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού και στο  Μουσείο του Δάσους  στο Προκόπι

Την Τρίτη 18 Απριλίου το 2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη και στα δύο μουσεία του Προκοπίου, στη Βόρεια Εύβοια. Η κα Γεωργία Δεγερμετζόγλου, μέλος του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης  Προκοπίου, ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τις τρεις ενότητες  του  Μουσείο του Δάσους . Έτσι αναφέρθηκε :

Α) στην χλωρίδα, την πανίδα και τον ορυκτό πλούτο της περιοχής Β)  σε εμπορεύσιμα προϊόντα της περιοχής  ( παραγωγή ξυλοκάρβουνου, ρητίνης και μελιού )  Γ) στη διαχείριση του δάσους.

Οι μαθητές,  μέσα από τα εκθέματα που παρουσιάστηκαν, οδηγήθηκαν στην ανακάλυψη της σημασίας της σωστής διαχείρισης του δάσους , τη συμβολή του στην υγεία και την ευημερία των περιοχών, όπου αυτό υπάρχει.

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών στο  Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού και στο  Μουσείο του Δάσους  στο Προκόπι
Το 2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών στο  Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού και στο  Μουσείο του Δάσους  στο Προκόπι 2

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση από τον κ. Κόκκινο Απόστολο στο  Μουσείο Μικρα-σιατικού Πολιτισμού, το οποίο ιδρύθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, κυρίως με την χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και την οικονομική συμβολή του Ι. Προσκυνήματος.

Στο πρωτοποριακό αυτό Μουσείο εκτίθενται ιερά κειμήλια και αντικείμενα του καθημερινού βίου, τα οποία, με απερίγραπτους κόπους και σοβαρούς κινδύνους, έφεραν στον τόπο μας οι αδίκως ξεριζωμένοι κάτοικοι του Προκοπίου της Καππαδοκίας της Μικράς Ασίας, μετά την μικρασιατική καταστροφή και την εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε, με προσκύνημα στον ιερό ναό του Οσίοο Ιωάννη του Ρώσου, όπου εκεί συναντήσαμε  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος- Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο , ο οποίος με χαρά συνομίλησε με τους μαθητές και τους έδωσε την ευλογία του για υγεία και καλή πρόοδο.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.