Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Θανάσης Ζεμπίλης στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ

ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ EVIATHEMA

Στην τελετή λήξης του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Ο Θανάσης Ζεμπίλης απένειμε διάκριση σε συμμετέχουσα, ενώ κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε τα εξής:

«Εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων θα ήθελα να εκφράσω συγχαρητήριες ευχές στους συντελεστές του ΦΝΧ για το βαθύ αποτύπωμα που έχει αφήσει στις τέχνες και στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας κατά την δεκαπεντάχρονη διαδρομή του.

Γεγονός, που προδιαγράφει , άλλωστε, και μια εξίσου σημαντική και ελπιδοφόρα πορεία στο μέλλον! Είναι γνωστό, ότι για την πόλη της Χαλκίδας το ΦΝ αποτελεί μία μεγάλη φθινοπωρινή κινηματογραφική γιορτή, μια γιορτή που σπάει την μονοτονία της εποχής.

Το φθινόπωρο, άλλωστε, ιδίως στις μέρες μας, είναι μια μουντή και μελαγχολική περίοδος, που ευνοεί συνήθως τους προβληματισμούς και προδιαθέτει για ενδοσκόπηση και εσωτερική ενατένιση. Ωστόσο, είναι και μια εποχή με πολλά χρώματα, γήινα χρώματα, όπως το κίτρινο, το καφέ, το πορτοκαλί, το κόκκινο. Αυτή η πανδαισία αντανακλά και την πολυχρωμία της θεματολογίας των ντοκιμαντέρ, αλλά και την ικανότητα τους να διευρύνουν την ανθρώπινη γνώση και να αποκαλύπτουν δυσδιάκριτες αποχρώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Έτσι, μοναδικές ταινίες μικρού μήκους για τα κοινωνικά θέματα, το περιβάλλον, την εθνογραφία, την ιστορία, την πολιτική, για βιογραφίες ανθρώπων συνθέτουν το ξεχωριστό φθινοπωρινό σκηνικό της Χαλκίδας, μέσα από την ματιά του Φ.Ν. Άλλωστε, η Χαλκίδα μια πόλη με τρισχιλιετή ιστορία, όπου συναντήθηκαν μεγάλοι πολιτισμοί και αποτέλεσε μια από τις πρώτες πολυπολιτισμικές κοινωνίες, συνιστά τον ιδεώδη χώρο προκειμένου να σπάσουν οι διαχωριστικές γραμμές, και να συναντηθούν οι δημιουργοί από όλο τον κόσμο, για να εκφράσουν κοινούς προβληματισμούς και να διασταυρώσουν γόνιμες ιδέες, καθώς τα διλήμματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, όπως δείχνουν και οι τελευταίες εξελίξεις, δεν γνωρίζουν σύνορα. Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι η ιστορία γράφεται πάντα από εκείνους που επιμένουν!

Και η επίμονη παρέα του ΦΝΧ επενδύει στον πολιτισμό, σε πείσμα των καιρών, δημιουργώντας υπεραξία για τον τόπο μας! Σε μας απομένει, στους φορείς του πολιτισμού, την κοινωνία των πολιτών, τη νεολαία της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για να πάμε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα ένα βήμα πιο πέρα!».

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News