Τραγελαφική ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΛΙΒΕΡΙ2

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου το βράδυ της Δευτέρας 18 Απριλίου, καθώς έγινε προσπάθεια πλαστοπροσωπίας όπου δύο σύμβουλοι που είχαν αποχωρήσει τους εμφάνιζαν ως παρόντες οι οποίοι ψήφιζαν.

Στο 4ο θέμα της ψηφοφορίας ο γραμματέας του συμβουλίου άρχισε να διαβάζει τα ονόματα των παρισταμένων προκειμένου να ακουστεί η ψήφος τους. Η παράταξη της δημοτικής αρχής θα ψήφιζε ναι και σύσσωμης της αντιπολίτευσης όχι…Η δημοτική αρχή εκείνη την ώρα είχε 9 παρόντες και η αντιπολίτευση πριν την ψηφοφορία είχε 11.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ταξιάρχης Γλυκός ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο ότι έχει αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. Όταν άρχισαν να διαβάζονται τα ονόματα την ώρα της προσφώνησε του ονόματος του κυρίου Γλυκού, ακούστηκε ένα ΟΧΙ, και καταγράφηκε η αρνητική ψήφος…

Όταν ανακοινώθηκε το όνομα του κυρίου Δημήτρη Μάγειρα από την μείζονα αντιπολίτευση, ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Θωμάς ακούστηκε ξεκάθαρα να λέει ότι ο κ Μάγειρας έχει φύγει…Εκ παραδρομής ο γραμματέας του συμβουλίου που δεν τον άκουσε καταχώρησε αρνητική την ψήφο του. Έτσι η ψηφοφορία καταγράφηκε ως 9 ψήφοι ΝΑΙ και 11 ψήφοι ΟΧΙ…Δηλαδή ψήφισαν και δύο απόντες σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης..

Ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ζέρβας στην συνέχεια είδε το λάθος και απευθυνόμενος στο σώμα διευκρίνισε ότι καταγράφηκε θετική μια ψήφος ενός συμβούλου ο οποίος όμως τον είχε ενημερώσει ότι αποχώρησε. Ο κ Θωμάς προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την κουβέντα για το θέμα του Ταξιάρχη Γλυκού, υποστήριζε με σθένος ότι ο κ Μάγειρας ήταν παρών ενώ ο ίδιος είχε ενημερώσει το Σωμα ότι ο Μάγειρας έχει φύγει(!!!) Όμως ξεκίνησε και η αναζήτηση του τι πραγματικά έγινε και εκεί τόσο ο κ Θωμάς όσο και η κυρία θαλασσινού έλεγαν ότι δεν μπορούμε να επανέλθουμε πίσω και ότι η ψηφοφορία είχε ολοκληρωθεί…

Μάλιστα η κυρία Μπατσα έκανε και εκείνη τη δική της προσπάθεια αποπροσανατολισμού λέγοντας ότι το Όχι που ακούστηκε εξονοματος του κυρίου Γλυκού το είπε η κυρία Μαρία Σαμαρά Μπότη η οποία ξεκάθαρα είχε ακουστεί να ψηφίζει για τον εαυτό της λέγοντας ΝΑΙ. Ο κ. Θωμάς που αρχικά δήλωσε ότι ο Μάγειρας έχει φύγει…τα γύρισε λέγοντας πως ήταν στη συνεδρίαση και ότι πήγε να πάρει τσιγάρα…

Όταν ο Δήμαρχος του είπε να μιλήσει ο ίδιος ο Μάγειρας ο κ Θωμάς είπε ότι έχει πάει να ….ουρήσει(!!!!)Το επίσης δυσάρεστο είναι πως όταν ακούστηκε το ΟΧΙ για τον κύριο Γλυκό που απουσίαζε…η πλατφόρμα συνεδριάσεων έδειχνε ότι το μικρόφωνο της κυρίας Θαλασσινού ήταν ανοιχτό,ενώ το όχι του κυρίου Γλυκού ακούστηκε από γυναικεία φωνή ..

Είναι ξεκάθαρο πως επιχειρήθηκε προσπάθεια πλαστοπροσωπίας στην ψηφοφορία και το θέμα αυτό προσβάλει τον ίδιο το θεσμό της αυτοδιοίκησης και του δημοτικού συμβουλίου.Το ζήτημα πρέπει να ερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές γιατί δεν αφορά μόνο την εικόνα του συμβουλίου που ήταν τραγική αλλά και τον ίδιο τον ποινικό κώδικα.

Ολα αυτά είναι καταγεγραμμένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και στο κανάλι του youtube όπου ανεβαίνουν όλες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης είναι εύκολο να βρεθεί πιο μικρόφωνο ήταν ανοιχτό την ώρα που κάποιος ψήφισε αντί για τον απόντα δημοτικό σύμβουλο Ταξιάρχη Γλυκό. Πρόκειται για πολύ σοβαρά παραπτώματα που θίγουν την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Δείτε τα επίμαχα σημεία της συνεδρίασης:

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στον Μύτικα – Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε χαντάκι [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος στα Ψαχνά [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Ρωσικό πλοίο δεσμεύτηκε στο λιμάνι της Καρύστου