Τραγικές εικόνες σε δημοτικό σχολείο της Χαλκίδας. Δείτε που κάνουν μάθημα τα παιδιά. [Φωτογραφίες – Βίντεο]

IMG 20200604 130212 1 2

Ο λόγος για το 26ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, το οποίο στεγάζεται σε ορόφους παλιάς πολυκατοικίας στην περιοχή του Μπαταριά κοντά στο Βούρκο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ιδρύεται Σωματείο Ιδιοκτητών Κυλικείων Ευβοίας

Εικόνες άθλιες, οι οποίες υπάρχουν για πάνω από 30 χρόνια που δεν αρμόζουν για την καλή ψυχολογία και ποιότητα των νεαρών μαθητών όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το eviathema.gr. Οι μαθητές κάνουν μάθημα σε χώρους του υπογείου, υπάρχουν “μόνο 2 προνομιακές αίθουσες” που μπορεί να πεί κάποιος ότι είναι “ανθρώπινες” και έχουν επάρκεια ως χώρος για μάθημα, ενώ τις βροχερές ημέρες οι μαθητές κάνουν διάλειμμα στην πυλωτή του κτηρίου η οποία χρησιμοποιείτε και ως χώρος εκδηλώσεων.

IMG 20200604 132230 2 IMG 20200604 132215 2 IMG 20200604 132155 2 IMG 20200604 132104 2 IMG 20200604 130320 2 IMG 20200604 130212 1 2

Το συγκεκριμένο σχολείο είχε απασχολήσει και πριν λίγους μήνες πάλι για το ίδιο θέμα, αφού το είχε επισκεφθεί και η υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη για να διαπιστώσει την κατάσταση λέγοντας ότι είναι άμεση προτεραιότητα.

Από το 2016 Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η διαδικασία για την δωρεάν παραχώρηση οικοπεδικής έκτασης από την εταιρία LaFarge Holcim στο Δήμο Χαλκιδέων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση διδακτηρίου που θα στεγάσει το 26ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή του Μπαταριά.

Όπως καταλαβαίνεται είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, στο οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα λύση ενώ γιγαντώνεται ειδικά αυτήν την περίοδο όπου οι μαθητές μετά από μια δύσκολη περίοδο του κορονοϊού, είναι αναγκασμένοι να επιστρέψουν εκεί και να κάνουν μάθημα.

Στο eviathema.gr μίλησε ο δάσκαλος του σχολείο Λευτέρης Πατσιατζής και η μητέρα μαθήτριας Θεοκτήστη Κόκκου που μας περιέγραψαν όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο την κατάσταση που επικρατεί.

https://www.youtube.com/watch?v=bΔημοσιεύθηκε απόQoNVroUI

Δήλωσε στο eviathema.gr έκανε και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Νίκος Σιόλιας για το Θέμα λέγοντας τα εξής:“Η κατάσταση στο σχολείο δεν είναι απλά τριτοκοσμικής, είναι κάτι παραπάνω. Απο μεριάς της σχολικής επιτροπής έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι για το θέμα του κορονοϊού, θα πρέπει να οι δάσκαλοι να χρησιμοποιήσουν στο μέγιστο ότι μέσα έχουν για την προστασία των μαθητών”.

Ένω για το θέμα δήλωση έκανε στο eviathema.gr και η Ελένη Μιτζιφίρη Πρόεδρος δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Χαλκιδέων και Δημοτική Σύμβουλος: “Άλλο ένα μη πραγματοποιήσιμο έργο που δείχνει την ανικανότητα της δημοτικής αρχής Παγώνη, στη χαμένη για τον Δήμο μας πενταετία! Το οικόπεδο δωρεά, οι μελέτες ”έρχονται” ακόμη, η γεωλογική εκκρεμούσε, όπως τελευταία είχε αναφερθεί αλλά, αποτελεσματικότητα μηδέν! Ο χρόνος που αναλώνεται στην παρούσα στιγμή για ανούσια δελτία τύπου αν τον αφιέρωναν σε έργα στα πέντε χρόνια θητείας τους, θα μπορούσε να βρεθεί και κάτι θετικό να ειπωθεί. Όλοι κρινόμαστε εκ’ του αποτελέσματος άλλωστε. Πάντως θεωρώ ότι θα παραμείνει στην ιστορία του δήμου Χαλκιδέων σαν ο δήμαρχος με το περισσότερο φωτογραφικό υλικό, από σωρεία πραγμάτων άσχετων με το κοινό καλό και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, αλλά για προσωπική προβολή και τόνωση της εγωπάθειας του.”

Διαβάστε Επίσης

Θανάσης Ζεμπίλης στη Βουλή: Οι φυλακές Χαλκίδας εξεμέτρησαν το ζην

Χαλκίδα: Σύλληψη ατόμου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Απίστευτο: Δείτε το “τέρας” που έπιασε Ψαράς από τον Νότιο Ευβοϊκό