dimitriadis-vitoros
Εύβοια

«Με τσουβάλιασαν σε ταχύπλοο με 7 μποφόρ»: Η οδύσσεια δημοσιογράφου μετά από 4 καρδιακά επεισόδια στη Σκύρο

Μοιραστείτε:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το eviathema.gr στη Google

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Live You, ήταν ο δημοσιογράφος Μάνος Παπαμακάριος από την Εύβοια για την περιπέτεια υγείας που πέρασε ενώ έκανε διακοπές.

Ο δημοσιογράφος από την Εύβοια, Μάνος Παπαμακάριος, περιέγραψε τη δραματική περιπέτεια που έζησε κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Σκύρο, όταν υπέστη τέσσερα καρδιακά επεισόδια.

lYSIS

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο δημοσιογράφος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και, ακολουθώντας τη συμβουλή του καρδιολόγου του, χρειάστηκε άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο. Ωστόσο, όταν έφτασε στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου, το βρήκε κλειστό και χωρίς φωτισμό.

Μετά από παρέμβαση του πρώην δημάρχου Νίκου Μαυρίκου και του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Λάμπρου, η γιατρός του ιατρείου μετέβη στο σημείο. Αφού επικοινώνησε με τον θεράποντα ιατρό του ασθενούς, του χορήγησε την απαραίτητη ενδοφλέβια αγωγή για να σταθεροποιήσει την κατάστασή του.

Στη συνέχεια, η γιατρός κάλεσε το ΕΚΑΒ για την αεροδιακομιδή του ασθενούς στην Αθήνα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του. Το αίτημα απορρίφθηκε. Ως εναλλακτική λύση, προτάθηκε η μεταφορά του με ταχύπλοο στην Κύμη, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έφταναν τα 7 μποφόρ.

Η περιπέτεια συνεχίστηκε κατά την άφιξη στο λιμάνι της Κύμης, όπου, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο φάρος ήταν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα το σκάφος να κινδυνεύσει να προσκρούσει στα βράχια.

Στο Νοσοκομείο της Κύμης, ο κ. Παπαμακάριος ζήτησε να τον εξετάσει καρδιολόγος. Η εφημερεύουσα γιατρός τον ενημέρωσε ότι, παρόλο που το νοσοκομείο διαθέτει δύο καρδιολόγους, κανένας δεν εφημέρευε και της απαγορευόταν να τους καλέσει εκτάκτως.

Τελικά, ο ασθενής παρέμεινε στο νοσοκομείο μέχρι τις 6 το πρωί, οπότε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Εκεί, το ιατρικό προσωπικό του παρείχε περαιτέρω φροντίδα, προτού μεταφερθεί με ασφάλεια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αθήνα, για να συνεχίσει τη θεραπεία του με τον εξειδικευμένο καρδιολόγο του.

Μοιραστείτε:

Η ηλεκτρονική εφημερίδα eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη.