in ,

Βασίλης Σιμιτζής: “Ο Ισολογισμός δεν θα πρέπει να είναι μια απλή τυπική διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα ενός Business Plan Δήμου”

Βασίλης Σιμιτζής

Όπως είχα αναφέρει στην συνεδρίαση με θέμα τον Προϋπολογισμό, ο Ισολογισμός είναι εκείνος που φανερώνει την πραγματική εικόνα σχετικά με την κατάσταση ενός Δήμου, όπως επίσης και τα χαρακτηριστικά της Δημοσιονομικής Πολιτικής ενός Δήμου.

Ο Ισολογισμός, μια από τις βασικότερες οικονομικές λειτουργίες μιας επιχείρησης, οργανισμού άρα και ενός Δήμου. Γι΄ αυτό και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπεται να είναι ειδική.

Πολλά τα αριθμητικά στοιχεία που εμπεριέχει ένας Ισολογισμός, η σημασία του όμως βρίσκεται στο παραγόμενο Δημοτικό έργο προς εξυπηρέτηση της Αναπτυξιακής πορείας του Δήμου, των θεμάτων προβλημάτων του Δήμου και της καλυτέρευσης του βιοτικού επιπέδου των Δημοτών.

Να παράγεται έργο υψηλής προστιθέμενης αξίας σε σημείο τέτοιο που θα δημιουργείτε μια ιδιαίτερη αξία στα Δ.Δ έτσι ώστε ο Δημότης να χαίρεται με τις συνθήκες.

Μέσω της ανάγνωσης του Ισολογισμού παρατήρησα το παραγόμενο Δημοτικό έργο να είναι ελάχιστο και σε τομείς ανύπαρκτο, παρότι που τα ζητήματα είναι πάρα πολλά.

Ο Ισολογισμός δεν θα πρέπει να είναι μια απλή τυπική διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα ενός Business Plan Δήμου που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, ο Δημότης και ο Δήμος.
Σχετικά με την έλλειψη ολοκληρωμένων έργων όπως παρατήρησα στον λογιστικό πίνακα, συγκεκριμένα όσων αφορά τα Πάγια-Περιουσιακά στοιχεία η δαπάνη είναι 0, στην απόκτηση Γηπέδων και Οικοπέδων κατά το 2019 η δαπάνη είναι 0, στις κατασκευές Πλατειών, Πάρκα -Παιδότοποι κοινής χρήσης 0, στα πεζοδρόμια 0, στα Κτήρια 0, στις εγκαταστάσεις Ηλεκτροφωτισμού κοινής χρήσης 0, στα μεταφορικά μέσα 0.

Κάποια μικροποσά υπήρχαν για δρόμους, εγκαταστάσεις κοινής χρήσης, μηχανήματα και σε κάποιες πολύ αναγκαίες δαπάνες.

Επίσης μια άλλη σημαντική παρατήρηση έχει να κάνει με το πολύ υψηλό ποσό από καθυστερημένες απαιτήσεις πωλήσεων και αγαθών. Η αδυναμία είσπραξης οφειλών είναι ολοφάνερη.
Οικονομικοί πόροι ώστε να υλοποιηθούν έργα υπάρχουν, όπως και να εξευρεθούν νέοι οικονομικοί πόροι χωρίς να επιβαρύνεται ο Δημοτικός Προϋπολογισμός.

Όπως από χρηματοδοτήσεις του Κράτους, χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας, χρηματοδοτήσεις Ευρωπαικών προγραμμάτων, χρησιμοποίηση διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων για ένα Δήμο. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είδαμε στον Ισολογισμό να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, άνω των 7.000.000 ευρώ.

Καταλαβαίνουμε πως ο λόγος για την έλλειψη έργου στον Δήμο μας δεν είναι η έλλειψη οικονομικών πόρων αλλά λόγοι που αφορούν την διοίκηση του Δήμου.

Η αλλαγή ρότας είναι επιβεβλημένη.

Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων χρειάζεται ένα Αναπτυξιακό και Επιχειρησιακό σχέδιο (Business Plan Δήμου) που καταλυτικό ρόλο σε αυτό θα έχει η Αυτοδιοικητική γνώση, η δυναμικότητα των αποφάσεων-κινήσεων και οι ανοιχτοί ορίζοντες.

Βασίλης Σιμιτζής

Δημοτικός Σύμβουλός Διρφύων Μεσσαπίων

Εύβοια: 30χρονος πιάστηκε με χάπια χωρίς συνταγή από την Γ ΟΠΚΕ – Άμεση η σύλληψή του

Ευβοία: 62χρονη έβαλε φωτιά μέσα στο ίδιο της το σπίτι

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Ερέτρια Εύβοιας: Εξαφανίστηκε 65χρονος την ώρα που έκανε μπάνιο στον Μαλακόντα – Συναγερμός στις λιμενικές αρχές

Τροχαίο στην Εύβοια – Φορτηγό τούμπαρε στην μέση του δρόμου [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα: Φωτιά στην υψηλή γέφυρα – Νεαροί έριξαν δυναμιτάκια και “λαμπάδιασε” ο τόπος

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ – Γιώργος & Ελίνα – Το Νέο Πρωινό Τηλεοπτικό Δίδυμο του Star!

Χαλκίδα: Συνάντηση φορέων για την Πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής