in ,

Βασίλης Σιμιτζής: “Ο προϋπολογισμός ενός δήμου πρέπει να έχει στοχεύσεις για την Ανάπτυξη, την βελτίωση της καθημερινότητας και τον εξορθολογισμό των δαπανών”

Ο Δήμοτικός Σύμβουλος Διρφύων Μεσσαπίων Βασίλης Σιμιτζής τοποθετήθηκε σχετικά με τον προϋπολογισμό του Δήμου σε πρόσφατη συνεδρίαση που έγινε…

Βασίλης Σιμιτζής

Κατ΄ ουσίαν ο Προϋπολογισμός είναι ένα βασικό εργαλείο με έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο.. να εξυπηρετεί διάφορες λειτουργίες.

Ένας Προϋπολογισμός εκτός από ισοσκελισμένος πρέπει να είναι και αποδοτικός.
Επίσης να έχει και κάποιες κύριες στοχεύσεις. Στοχεύσεις για την Ανάπτυξη, την βελτίωση της καθημερινότητας και τον εξορθολογισμό των δαπανών

Οι κωδικοί-δαπάνες χρειάζεται να είναι τέτοιοι και τόσοι ως προς το ποιοτικό και ποσοτικό στοιχείο που σε συνάρτηση με τα δεδομένα που επικρατούν να φέρνουν το μέγιστο αποτέλεσμα (π.χ στα έργα).

Πλήθος έργων σε τομείς και σκέλοι τομέων γίνεται να υπάρξει μέσω ενός συστηματικού τρόπου διεκδίκησης οικονομικών πόρων από τις διάφορες χρηματοδοτικές πηγές που υπάρχουν.

Με ένα τέτοιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται η δυνατότητα περαιτέρω οικονομικής ελάφρυνσης για τον δημότη, είτε με γενναίες οριζόντιες μειώσεις τελών είτε με απαλλαγές και ρυθμίσεις για τους επιχειρηματίες του τόπου όπου σήμερα πλήττονται βαθύτατα. Ένα μέτρο που βοηθάει και στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων αλλά και στην προσέλκυση μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων.

Για την καλύτερη απορρόφηση κονδυλίων απαιτείτε στενή παρακολούθηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Ο Δήμος να γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή τι χρηματοδοτικά προγράμματα είναι διαθέσιμα, να παρακολουθεί τις ημερομηνίες λήξης υποβολής μελετών και οι μελέτες που κατατίθενται να είναι άρτιες και ώριμες.

Το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτης και οι συνεργασία με εξειδικευμένους και αρμόδιους φορείς όπως είναι τα Υπουργεία.. αποτελούν χρηματοδοτικές πηγές που μπορούν να βοηθήσουν τον Δήμο σημαντικά.

Κατά την ανάγνωση του Προϋπολογισμού για διάφορα μείζονα ζητήματα που αφορούν την Ανάπτυξη του Δήμου και την εξυπηρέτηση του Δημότη δεν υπάρχουν προβλέψεις
και συνολικά στον Προϋπολογισμό ”παρουσιάζονται” κενά και αδυναμίες.

Μερικά από τα ζητήματα για τον Δήμο που θα ήθελα να βρίσκονται ψηλά στην ιεράρχηση (ως προς διαδικασία υλοποίησης) είναι:

Η Αναβάθμιση της λειτουργείας των υπηρεσιών για τον δημότη μέσω της μηχανογράφησης (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Δήμου), η ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών σχολείων και των Δημοτικών Κτηρίων, η Βελτίωση-Αναβάθμιση του Δημοτικού φωτισμού, η κατασκευή έργων αποχέτευσης σε Δ.Δ, η ουσιαστική επισκευή και συντήρηση αγροτικών δρόμων, η κατασκευή πολυχώρου για τον Πολιτισμό, η δημιουργία υπαίθριων χώρων αναψυχής και οι αισθητικές διαμορφώσεις και βελτιώσεις σε υπάρχοντα έργα μικρής κλίμακας.

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο Βασίλης Σιμιτζής: "Ο προϋπολογισμός ενός δήμου για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο Βασίλης Σιμιτζής: "Ο προϋπολογισμός ενός δήμου για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.&lt

 

Written by Eviathema.gr

Η ηλεκτρονική εφημερίδα https://www.eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη. Δημοσιεύονται καθημερινά αποκλειστικά Ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας Αστυνομικά, Κοινωνικά, Αθλητικά, Πολιτικά, Συντεύξεις κα. Η eviathema.gr είναι εγγεγραμένο μέλος του emedia ενώ Ρεπορτάζ της έχουν παρουσιαστεί από ιστοσελίδες ενημέρωσης όπως το Protothema.gr, το newsit.gr, το in.gr, το zougla.gr, το iefimerida.gr καθώς και δελτία ειδήσεων και εκπομπές των Ant1, Mega, Star, Skai.

Γιάννης Λαγός: Δεύτερο «όχι» στην αποφυλάκισή του – Απορρίφθηκε και η αίτηση της Πόπορη

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους – Στάθης Παναγιωτόπουλος: Δεν διέγραψε τα προφίλ του στις ιστοσελίδες πορνό, αλλά…