in ,

Το Βιολογικό μέλι του κτήματος Αδαμάντινος ανάμεσα στου Νικητές του Athens Fine Food Awards 2021 με βραβείο γευσιγνωσίας και ποιότητας από καταξιωμένους ΣΕΦ

ΒΙΟΛΟΓΟΓΙΚΟ_ΜΕΛΙ_ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΣ

Ανάμεσα στους φετινούς νικητές της μεγάλης διοργάνωσης Athens Fine Food Awards βρέθηκε και το Βιολογικό ανεπεξέργαστο μέλι κωνοφόρων και άνθεων του Κτήματος Αδαμάντινος από τα Ψαχνά Ευβοίας, στο οποίο απονεμήθηκε βραβείο γευσιγνωσίας και ποιότητας από τους καταξιωμένους ΣΕΦ της κριτικής επιτροπής.

Με πολύ μεράκι ο ιδιοκτήτης του Κτήματος Γιάννης Κοραής εδώ και αρκετά χρόνια, παράγει βιολογικό μέλι και όχι μόνο ενώ φέτος βρέθηκε ανάμεσα στους νικητές με βαθμολογία (16,40) σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στην Ελλάδα από προϊόντα διαφόρων περιοχών όπου ο ανταγωνισμός είναι αυξημένος.

φετινούς νικητές της μεγάλης διοργάνωσης Athens Fine Food Awards Κτήματος Αδαμάντινος από τα Ψαχνά Ευβοίας

Λίγα λόγια για την διοργάνωση

Η διοργάνωση των Athens Fine Food Awards είναι μια προσπάθεια για την όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική και πλήρη καταγραφή της παραγωγής του ποιοτικού τροφίμου με σκοπό την αξιολόγησή του και την προβολή του στο ευρύτερο κοινό.

Η γεύση αποτελεί τον κύριο παράγοντα αξιολόγησης και για τον λόγο αυτό η γευσιγνωσία των προϊόντων είναι τυφλή. Τα προϊόντα χωρίζονται σε 27 αναλυτικές κατηγορίες και αξιολογούνται αρχικά με βάση τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά βάσει αλγορίθμου ο οποίος αποδίδει την βαθμολογία. Κατόπιν τα προϊόντα κατατάσσονται στις κατηγορίες τους και διακρίνονται ανάμεσα σε ομοειδή προϊόντα.

Η αξιοπιστία των βραβείων σε διεθνές επίπεδο βασίζεται στον επαγγελματισμό και την εμπειρία της επιτροπής αξιολόγησης και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά και στα Athens Fine Food Awards. Οι σημαντικότεροι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων βρίσκονται ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής για να οδηγήσουν με αξιοπιστία την μεγάλη προσπάθεια καταγραφής που γίνεται για το ελληνικό τρόφιμο. Στόχος της διοργανώτριας είναι η όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη και διαφανής διαδικασία που θα επιτρέψει στο ελληνικό τρόφιμο να βρει την αναγνώριση που του αξίζει.

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον η ανάδειξη της σύγχρονης τοπικής παραγωγής μέσα από τα προϊόντα της, αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη στήριξη της προσπάθειας των μικρών παραγωγών.

Έννοιες όπως η τοπικότητα, η παράδοση, η εντοπιότητα, η βιωσιμότητα, η διαφοροποίηση, η αυθεντικότητα της γεύσης, αναδεικνύουν τις τοπικές κουζίνες και τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία σε ζωογόνους παράγοντες στήριξης της οικονομίας της χώρας μας τόσο άμεσα όσο και μέσω της σύνδεσης τους με το τουριστικό προϊόν.

Παράγγειλε και εσύ τώρα, το εκπληκτικό Βιολογικό μέλι του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937332152

ή βρές εδώ την σελίδα στο Facebook 

Βόρεια Εύβοια: Μεγάλη πυρκαγιά τώρα στους Κουρκουλούς

Χαλκίδα Ευβοίας: Συνελήφθη αλλοδαπός για βιασμό και ληστεία και ημεδαπός για ναρκωτικά και κλοπή

Αύριο Σάββατο η κηδεία των θυμάτων του εργατικού ατυχήματος στο Γυμνό Ευβοίας – Τρισάγιο στο σημείο το πρωί της Παρασκευής

Τραγικό ατύχημα στο Γυμνό Ερέτριας – Στον Εισαγγελέα οι 3 υπεύθυνοι του έργου για απολογία – Αφέθηκαν ελεύθεροι [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αλυκές Δροσιάς: Τους έκαναν τσακωτούς έξω από το εξοχικού του Νίκου Ευαγγελάτου….

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

σύλληψη ψαχνά ευβοίας

Ψαχνά Ευβοίας: Συνελήφθη 22χρονος για ναρκωτικά το μεσημέρι της Παρασκευής

ΑΡΓΙΕΣ_ΠΑΣΧΑ

Πάσχα 2021 και όλες οι αργίες – Πότε πέφτουν τα τριήμερα