ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ στον Δήμο Χαλκιδέων – Απόφαση απόρριψης κόλαφος της ελεγκτικής επιτροπής σε ανάθεση σύμβασης της ΔΕΥΑΧ

ΔΕΥΑΧ4

“Βόμβα μεγατόνων” έσκασε πριν λίγες ημέρες στον Δήμο Χαλκιδέων και στην Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης ΔΕΥΑΧ, όπου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviathema.gr το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε σύμβαση ανάθεσης άνω του 1.000.000 ευρώ για το έργο “Λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων ΒΙΟ.ΚΑ ΔΕΥ Χαλκίδας για 36 μήνες”.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο λοιπόν, έλαβε για έλεγχο από την ΔΕΥΑΧ την ανάθεση του έργου αυτού, η οποία όλος περιέργως στις τεχνικές προδιαγραφές κάλυπτε μόνον ένα εργολήπτη που θα μπορούσε να το αναλάβει, με αποτέλεσμα να φωτογραφίζεται η πρόσληψή του.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Δήμος Χαλκιδέων: H ΔΕΥΑΧ στέλνει λογαριασμούς νερού στους πλημμυροπαθείς – Αγνοεί επιδεικτικά η Έλενα Βάκα τα αιτήματα των πολιτών για συνάντηση

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή με εξειδικευμένο προσωπικό των υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Χαλκίδας, δηλαδή το Κέντρο Λυμάτων Χαλκίδας (Κ.Λ.Χ.) και το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Νέας Αρτάκης (Κ.Ε.Λ.Ν.Α.).

Η επιτροπή κατά τον έλεγχο της στην συγκεκριμένη ανάθεση θεώρησε ότι ο διαγωνισμός ήταν στημένος ώστε  μια συγκεκριμένη εταιρία να μπορεί να λάβει  μέρος και πρόκειται για την εταιρία “ΜΥΒΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΜΥΒΑ Α.Ε.)

ΔΕΥΑΧ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – Η απόφαση της Ελεγκτικής επιτροπής

Μετά την απόφαση κόλαφο της Ελεγκτικής Επιτροπής, έρχεται ένας νέος Διαγωνισμός – Πρόταση με υπογραφή του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας όπου θέλοντας να παρακάμψουν την Ελεγκτική Επιτροπή, εισηγούνται με μέτρα προχειρότητας νέο διαγωνισμό, όπου προφανώς στόχος είναι η ανάθεση στην συγκεκριμένη εταιρία.

Συγκεκριμένα ενώ ο αρχικός διαγωνισμός είχε προϋπολογισμό πάνω από 1.000.000 συνολικά για το έργο, ο νέος διαγωνισμός αναφέρει ότι για το ίδιο έργο και για 10 μήνες χρονικό πλαίσιο το ποσό δαπάνης θα είναι 364.200 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Τώρα το πως ένα έργο 1.000.000 ευρώ μπορεί να καλυφθεί με 300.000 ευρώ είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί από τους υπεύθυνους, την Πρόεδρο αλλά και την Δήμαρχο Έλενα Βάκα η οποία είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΓ1

ΔΙΑΓ2

Χαλκίδα Ευβοίας: Περιστατικά κατάχρησης εξουσίας της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας – Έκαναν “ντου” σε δημοσιογράφο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Τροχαίο στο Αλιβέρι Ευβοίας: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην είσοδο της πόλης [ΦΩΤΟ]

Άγρια καταδίωξη της Γ ΟΠΚΕ στο Προκόπι – Αναστάτωσε την περιοχή η επικίνδυνη οδήγηση του 20χρονου Χαλκιδαίου οδηγού – Παραλίγο να πατήσει προσκυνητές τα ξημερώματα της Πέμπτης

Χαλκίδα: “Μπούκαραν” μέσα σε φούρνο και ξάφρισαν την ταμειακή μηχανή

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο