Βόρεια Εύβοια: Εγκαινιάζεται το Ολιστικό ΚΕΠ Μαντουδίου – Ποιοι υπουργοί και υφυπουργοί θα παρεβρεθούν

15 Ιουλίου 2023, 6:21 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, σας καλεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου και ώρα 13:00 στα εγκαίνια του «ΟΛΙΣΤΙΚΟΥ Κ.Ε.Π. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ», παρουσία των Υπουργών, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού και του Επικεφαλής του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, κ. Σταύρου Μπένου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστεί το νέο πληροφοριακό σύστημα των Κ.Ε.Π., που είναι σε πιλοτική φάση και αναπτύσσεται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας ΑΕ (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) που θα το υποστηρίζει και την Υπηρεσία Μίας Στάσης του Υπουργείου Εσωτερικών που θα έχει την επιχειρησιακή ευθύνη. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό 2014–2021 του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με τη νέα αυτή εφαρμογή τα Κ.Ε.Π. αναβαθμίζονται και μετατρέπονται σταδιακά σε «ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ» (Service Desk), αφού θα μπορούν να υποδέχονται και να διεκπεραιώνουν όλες τις υποθέσεις των πολιτών, ακόμα και τις πιο σύνθετες αδειοδοτήσεις.  Ο πολίτης με οποιαδήποτε ιδιότητά του (φυσικό πρόσωπο – επιχειρηματίας – εκπρόσωπος συλλογικού φορέα, κ.ο.κ.), θα εμφανίζεται στο Κ.Ε.Π. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (one stop shop) και το Κ.Ε.Π. θα αναλαμβάνει με τα πρόθυμα στελέχη του να συγκεντρώνει ΟΛΑ τα δικαιολογητικά της υπόθεσής του με ταυτόχρονη ενημέρωσή του για την πορεία του αιτήματός του έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το πρόγραμμα αυτό μετά από πιλοτική εφαρμογή στο Κ.Ε.Π. Μαντουδίου θα εξαπλωθεί και στα υπόλοιπα Κ.Ε.Π. της Βόρειας Εύβοιας και στη συνέχεια σε όλη την Επικράτεια της  χώρας. Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας στο ξεκίνημα μιας κορυφαίας μεταρρύθμισης του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021.

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.