Βόρεια Εύβοια: Έπεσε το πρώτο χιόνι στο Προκόπι – Σε επιφυλακή ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου

Άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού  στο Προκόπι το πρωί του Σαββάτου ενώ αναμένεται  περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Σε επιφυλακή και ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου εν αναμονή της κακοκαιρίας “Ελπίς” όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Βρισκόμαστε εν αναμονή του καιρικού συστήματος Ελπίδα το οποίο θα χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Οι καιρικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν θα δημιουργήσουν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες με πυκνές χιονοπτώσεις μεγάλου όγκου και βαριές παγωνιές.

Λόγω των ιδιαίτερα αντίξοων καιρικών συνθηκών που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δίνουμε προληπτικά τις εξής οδηγίες προς πολίτες ώστε να λάβουμε όλοι τα μέτρα μας:

1.Κυριότερο είναι να μένουμε μέσα, ασφαλείς. Αποφεύγουμε λοιπόν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του φαινομένου λόγω του κρύου, του χιονιού και του πάγου.
2.Ετοιμάζουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες για τα αυτοκίνητά μας και μεριμνάμε ώστε να έχουμε γεμάτο το ντεπόζιτο με καύσιμο.
3.Προμυθευόμαστε καύσιμα για τη γεννήτρια.
4.Προετοιμάζουμε τη γεννήτρια για να τεθεί σε λειτουργία σε παν ενδεχόμενο που υπάρξει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
5.Φροντίζουμε να έχουμε πλήρως φορτισμένο το κινητό μας τηλέφωνο και να έχουμε μαζί μας πάντα ένα μικρό φακό.
6.Ένα μικρό κόλπο για να μην παγώσει η εγκατάσταση ύδρευσης στο σπίτι μας είναι να αφήνουμε το βράδυ μια βρύση να τρέχει ελάχιστο νερό.
7.Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να προμηθευτούν ζωοτροφές διότι υπάρχει το ενδεχόμενο η κακοκαιρία να κρατήσει μέχρι και 7 ημέρες.
8.Εάν κάποια κατασκευή (στέγαστρο – υπόστεγο – μαντρί) είναι παλιά και με φθορές καλό είναι να τα υποστηρίξουμε με προσωρινά υποστυλώματα ξύλινα ή μεταλλικά.
9.Εάν γνωρίζουμε κάποιον άνθρωπο με κινητικά προβλήματα ή κάποιον με ανάγκη υποστήριξης από οξυγόνο ή με ανάγκη θέρμανσης (σε περίπτωση διακοπής ρεύματος) το αναφέρουμε άμεσα ώστε να μεριμνήσουμε γι’ αυτόν.

SOS Εάν εντοπίσουμε ή γνωρίζουμε την ύπαρξη κάποιου αδέσποτου ζώου ενημερώνουμε το Δήμο ή τον Εθελοντικό Σύλλογο ώστε να φροντίσουμε για τη μεταφορά του σε ασφαλές – ζεστό μέρος.

Ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Προκοπίου μπαίνει από σήμερα σε επιφυλακή όλες αυτές τις μέρες τις κακοκαιρίας.

τηλέφωνο Εθελοντικού Κλιμακίου Προκοπίου 2227041488
τηλέφωνο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου 2227022198

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια