Είδηση για: #, #

Βόρεια Εύβοια: Εργάτες ξέθαψαν ανθρώπινους σκελετούς στην Ιστιαία – Τα σενάρια

8 Νοεμβρίου 2023, 8:34 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Μακάβρια ευρήματα εντόπισαν συνεργεία εκσκαφέων στην Βόρεια Εύβοια, όταν κατά τη διάρκεια των έργων έπεσαν πάνω σε ανθρώπινους σκελετούς θαμένους κάτω από το τσιμέντο.

Τα ανθρώπινα λείψανα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εκσκαφών στους δρόμους της Ιστιαίας για την υλοποίηση βελτιωτικών έργων υποδομής, και συγκεκριμένα τοποθέτηση δικτύων αστικών λυμάτων. Μάλιστα, οστά βρέθηκαν σε δύο διαδοχικές φάσεις. γεγονός που κινητοποίησε τις Αρχές.

Δύο σκελετοί ο ένας δίπλα στον άλλον

Καθώς οι χειριστές των μηχανημάτων έσκαβαν δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιστιαίας, εντόπισαν έναν ολόκληρο και ακέραιο σκελετό που είχε ταφεί στο σημείο.

Εν συνεχεία, ακόμη ένας σκελετός ανθρώπου βρέθηκε στο ίδιο σημείο, λίγο πιο δίπλα από τον πρώτο.

Έρευνες για το ανατριχιαστικό εύρημα

Έρευνες διεξάγονται για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν θαμένοι σε αυτό το σημείο οι δύο άθικτοι σκελετοί.

Το γεγονός ότι είναι ακέραιοι κάτω από το τσιμέντο της πόλης, σίγουρα καταρρίπτει το ενδεχόμενο να ανήκουν σε πρόσφατη ταφή και εκτιμάται ότι ανήκουν σε προγενέστερους χρόνους.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι σκελετοί αυτοί αποτελούν αρχαιολογικό εύρημα ή λείψανα αποθανόντων σε όψιμη ιστορική περίοδο – όπως για παράδειγμα από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ή σε ακόμη πιο ύστερο χρόνο.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.