in ,

Βόρεια Εύβοια: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Κανδήλια Οδό

Βόρεια Εύβοια Κανδήλια Οδό

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα Λ.Αιδηψού, στο αμφιθέατρο του Ξενοδοχείου Θέρμαι Σύλλα, με σκοπό την προβολή της αναγκαιότητας κατασκευής του παραλιακού δρόμου Πολιτικά-Λίμνη μέσω Καντηλίου.

Συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ιστιαίας-Λουτρών Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς, Διρφύων-Μεσσαπίων κ.Γιώργος Ψαθάς. Ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Σταύρο Κουτσουρα και από τον αντιδήμαρχο Λίμνης κύριο Γιώργο Σταμούλο. Ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Τσαπουρνιώτης είχε να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία, που έπληξε τον Δήμο του και ιδιαίτερα την Δημοτική Ενότητα της Αγίας Άννας. Οι βουλευτές της Ν.Δ κ.κ.Θανάσης Ζεμπίλης, Σπύρος Πνευματικός και ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός.

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ.Κώστας Μαρκόπουλος, ο πρώην υφυπουργός του ΚΙΝΑΛ και νυν πολιτευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Συμεών Κεδίκογλου. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν.Μανιός.

Ο Απόστολος Γκλέτσος Πρόεδρος της Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης. Η πρώην Δήμαρχος Ιστιαίας- Λ.Αιδηψού κ. Ελένη Ευσταθίου και ο πρώην Δήμαρχος Αιδηψού Πολυχρόνης Ματάκια. Ο Λιμενάρχης Αιδηψού κ. Σωτήρης Δανίκας. Ο μηχανικός κ.Σπύρος Βασιλείου και άλλοι.
Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων, όπως οι κ.κ.Βασίλης Ευθυμίου και Βασίλης Χαρίσης, Πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Σωματείου καταστημάτων Εστίασης “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” .

Τέλος συμμετείχαν πολλοί δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και δεκάδες μέλη της Ομάδος Κανδήλιο Όραμα. Συμμετείχε επίσης και ο μελετητής του έργου κ.Νίκος Περδικάρης, Τοπογράφος και Αρχιτέκτων μηχανικός, ο οποίος έδωσε πειστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν για την οριστική τεχνική μελέτη του έργου.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Δημήτρης Κατούνης, Οικονομολόγος και ο κ.Δημήτρης Στεργίου Αρχιτέκτων, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, της κίνησης πολιτών με τον διακριτικό τίτλο ΚΑΝΔΥΛΙΟ ΟΡΑΜΑ, καθώς και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.κ.Πετράκος Γεώργιος, Παπαγεωργίου Γρηγόριος, Ηλιου Νικόλαος και Παπαδόπουλος Ιωάννης, οι οποίοι συνέβαλαν με τις παρουσιάσεις τους στο να τονιστεί η αναγκαιότητα κατασκευής του παραλιακού δρόμου.

Ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε: ” Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε ο εκλεκτός Δημ. Κατουνης σε συνεργασία με καθηγητές πανεπιστημίου που ανέδειξαν την αναγκαιότητα και την αξία της νέας χάραξης οδού πρόσβασης στην β. Ευβοια. Χαρακτηριστική η ηχηρή απουσία της Περιφερειας Στερεάς Ελλάδας. Προφανώς αν η νέα οδός ήταν σημαντική η αναγκαία για τα αιολικά πάρκα η Περιφέρεια θα ήταν παρούσα. Αλοιμονο..”

Οι Δήμαρχοι, οι βουλευτές και οι πολιτικοί γενικότερα, καθώς και όλοι όσοι πήραν το λόγο, “μίλησαν για μια εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης, κατά την οποία βγήκε το συμπέρασμα ότι η Κανδήλια Οδός είναι ένα σπουδαίο έργο, που θα συμβάλει καταλυτικά στην ανάπτυξη της Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας.”Τέλος όλοι οι παρεβρισκόμενοι δήλωσαν ότι στηρίζουν την προσπάθεια μας, γιατί πείστηκαν για την αναγκαιότητα και ωφελιμότητα του παραλιακού δρόμου Πολιτικά-Λίμνη μέσω Καντηλίου.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Βόρεια Εύβοια Κανδήλια Οδό

Νεκρός σε τροχαίο ο ιδιοκτήτης του θρυλικού μπαρ «Αρχάγγελος»

5λεπτη επέλαση της “Αθηνάς” στην Ερέτρια προκάλεσε μεγάλες ζημιές – Επί ποδός για αποκατάσταση η Πολιτική Προστασία του Δήμου και η ΕΣΔΔΕ [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]