Βόρεια Εύβοια: Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν λόγω της πυρκαγιάς του 2021

Βόρεια Εύβοια

Περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας υπολογίζεται ότι έχουν ήδη χαθεί στην Βόρεια Εύβοια λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2021, διαπιστώνει έρευνα του οργανισμού διαΝΕΟσις, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο έργο της επιτροπής που συστάθηκε για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Tις περισσότερες συνέπειες επωμίστηκαν οι ρητινεργάτες και οι υλοτόμοι, καθώς σύμφωνα με την έρευνα, οι θέσεις εργασίας τους στην περιοχή πρακτικά εξαφανίστηκαν.

Παράλληλα, όσον αφορά το ζήτημα των υποδομών αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών, οι μελέτες επισημαίνουν.

«Το ζήτημα της οδικής πρόσβασης είναι κυρίαρχο στη ζωή της περιοχής εδώ και δεκαετίες, καθώς δεν υπάρχει μεγάλος και ασφαλής δρόμος που να συνδέει τις πόλεις και τα χωριά της Βόρειας Εύβοιας με τη Χαλκίδα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στον δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας δεν υπάρχουν καθόλου βρεφονηπιακοί σταθμοί. Σε κανέναν από τους δύο δήμους δεν υπάρχουν δομές ΚΑΠΗ. Ολόκληρη η Βόρεια Εύβοια διαθέτει μόνο δύο Κέντρα Υγείας και επτά Περιφερειακά Ιατρεία, τα οποία έχουν ελλείψεις σε προσωπικό.

Πριν από την καταστροφή, ο πληθυσμός της Βόρειας Εύβοιας υπολογιζόταν περίπου στα 30.000 άτομα, αριθμός που μειώνεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες (ήταν 40.000 το 1991).

Οι μελέτες που υλοποιήθηκαν από ερευνητικούς οργανισμούς και εταιρείες και χρηματοδοτήθηκαν αποκλειστικά από δωρεές, καταλήγουν σε συγκεκριμένες προτάσεις που αποτυπώνονται σε 71 έργα συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 400 εκατ. ευρώ, μαζί με πλήρες σχέδιο για τη χρηματοδότησή τους και την εκκίνηση ή και υλοποίησή τους εντός του 2023». Η διαΝΕΟσις ανέλαβε να υλοποιήσει αφιλοκερδώς δύο από τις έρευνες αυτές, και συγκεκριμένα τις πιο “ανθρωποκεντρικές” μελέτες του προγράμματος.

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι