Σε επίσημο διάβημα προς τη δημοτική αρχή προχώρησαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής Αλωνακίου στη Χαλκίδα, καταγράφοντας μια σειρά από σοβαρές παραλείψεις και κακοτεχνίες που προέκυψαν μετά την εκτέλεση του έργου ανάπλασης στις Λεωφόρους Βενιζέλου και 28ης Οκτωβρίου. Οι δημότες υποστηρίζουν ότι ο σχεδιασμός του έργου όχι μόνο δεν διευκολύνει την καθημερινότητα, αλλά θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια πεζών και οδηγών.
Συγκεκριμένα, στις διασταυρώσεις της 28ης Οκτωβρίου με τις οδούς Ωρίωνος και Κουρητών, το πλάτος των διαβάσεων στις νέες νησίδες κρίνεται ανεπαρκές, με αποτέλεσμα οι πεζοί να μένουν εκτεθειμένοι στα διερχόμενα οχήματα. Παρόμοιο πρόβλημα εντοπίζεται και στη συμβολή με την οδό Δρυόπων, όπου η κατάργηση παλαιότερης διάβασης αναγκάζει τους πολίτες είτε να κάνουν μεγάλους κύκλους είτε να σκαρφαλώνουν στα κράσπεδα.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην οδική σήμανση, καθώς παλιές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στην έναρξη των έργων παραμένουν στη θέση τους δημιουργώντας σύγχυση, ενώ οχήματα που κατευθύνονται προς την Ωρίωνος εισέρχονται συχνά στον ποδηλατόδρομο ή το πεζοδρόμιο, έχοντας ήδη προκαλέσει υλικές ζημιές σε ατυχήματα. Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο τμήμα λειτουργούν:
- Δημοτικό σχολείο και παιδικός σταθμός.
- ΚΑΠΗ και ο πολιτιστικός σύλλογος “Αλωνάκι”.
- Σκακιστικός όμιλος και η προσωρινή λαϊκή αγορά της Τρίτης.
Στο πεδίο της καθαριότητας, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι κατά την κατασκευή των νέων πεζοδρομίων δεν προβλέφθηκαν εσοχές για κάδους. Αυτό οδήγησε στη συσσώρευση έξι κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Ωρίωνος και Δρυόπων, αναγκάζοντας πολλούς δημότες να διανύουν μεγάλες αποστάσεις. Μάλιστα, λόγω του όγκου των κάδων και των σταθμευμένων οχημάτων, τα απορριμματοφόρα αναγκάζονται συχνά να κινούνται με την όπισθεν για την αποκομιδή.
Τέλος, η επιστολή εστιάζει σε κατασκευαστικές αστοχίες, όπως η κακή συναρμογή των πεζοδρομίων με τις πρασιές των οικοδομών και η λανθασμένη τοποθέτηση κυβόλιθων χωρίς αρμούς, που εμποδίζουν την επίπεδη όδευση. Οι κάτοικοι καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν το συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. έργο και να αποκαταστήσουν άμεσα τις επικίνδυνες ελλείψεις.











