Υπέρμαχοι της αναβίωσης της σχολής Δημοκρίτου ως εκπαιδευτικό κέντρο τάχθηκαν οι Επίτιμοι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Επιμελητήριο Εύβοιας Δημόκριτος

Την κατηγορηματική επικρότηση τους για τον προσανατολισμό της Διοίκησης του Επιμελητηρίου να αναβιώσει την Τεχνική Σχολή του Δημοκρίτου ως εκπαιδευτικό κέντρο, κατέθεσαν στον Πρόεδρο του Φορέα κ. Γιάννη Γεροντίτη, κατηγορηματικά και με κάθε σαφήνεια οι επίτιμοι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου, κύριοι, Γαληνός Λαουτάρης, Μιχάλης Σιδέρης και Ευάγγελος Σταύρου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα μαζί του.

Δήμος Χαλκιδέων: Δημοπρατείται το έργο της Δημοτικής Αγοράς

Στην συνάντηση που έλαβε χώρα, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα κ. Γιάννη Μαραγκού σε ένα συνολικό πλαίσιο διεξαγωγής σχετικής Δημόσιας Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του Επιμελητηρίου, οι τέως Προέδροι, κατέθεσαν την εμπειρία τους αναφορικά με την λειτουργία της πάλαι ποτέ δεσπόζουσας Σχολής του Δημοκρίτου και σύσσωμοι υπερτόνισαν την ανυπολόγιστη πραγματικά, προσφορά της στην τοπική οικονομία και στην τοπική κοινωνία.

Συμφώνησαν ότι εάν η προσανατολίζομενη ιδέα του Επιμελητηρίου γίνει πράξη, θα σηματοδοτήσει μια νέα χρυσή εποχή για την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, μια εποχή δημιουργίας μιας σύγχρονης γενιάς άριστα καταρτισμένων επιχειρηματιών και επαγγελματιών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κύριοι, Γαληνός Λαουτάρης, Μιχάλης Σιδέρης και Ευάγγελος Σταύρου, έθεσαν τις υπηρεσίες τους στην διάθεση του Φορέα σε κάθε ενέργεια που χρειαστεί σε περίπτωση που τελικά αποφασιστεί η υλοποίηση της εν λόγω πρωτοβουλίας.

Κατέθεσαν δε, τις συμπληρωματικές προτάσεις τους κυρίως αναφορικά με τους σχεδιαζόμενους τομείς και άξονες λειτουργίας του εκπαιδευτικού κέντρου.

Στον απόηχο δε, της συνάντησης ο κ. Γαληνός Λαουτάρης, παραχώρησε στο Επιμελητήριο δύο συλλεκτικά εγχειρίδια της Σχολής του Δημοκρίτου περιόδου 1950.

Επιμελητήριο Εύβοιας Δημόκριτος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr