Νέος Λιμενάρχης Χαλκίδας ο Αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Φλουρής

Χαλκίδα Νέα Κωνσταντίνος Φλουρής

Τα καθήκοντά του Κεντρικού Λιμενάρχη Χαλκίδας ανέλαβε ο Αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Φλουρής από τον απερχόμενο Αντιπλοίαρχο Ευθύμιο Βέτσικα, ο οποίος πλέον εκτελεί χρέη Υπολιμενάρχη.

Εύβοια: Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες – Τι ανακοίνωσε ο Γιώργος Ψαθάς

Ο κ. Φλουρής κατά την ανάληψη των καθηκόντων του απεύθυνε ομιλία προς το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας:

‘Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες, αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες.

«Μετά από 21 έτη υπηρεσιακής θητείας, αναλαμβάνω σήμερα με χαρά και συγκίνηση, τα καθήκοντα του Κεντρικού Λιμενάρχη Χαλκίδας, σε ένα τόπο που θεωρώ σπίτι μου, στον τόπο τον οποίο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα παιδιά μου. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής, για την εμπιστοσύνη την οποία μου έδειξαν και τους υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να δικαιώσω την επιλογή τους.

Επιστρέφοντας στην ίδια υπηρεσία, έπειτα από 11 περίπου χρόνια από την προηγούμενη θητεία μου και έχοντας βαθιά συναίσθηση του υπηρεσιακού βάρους και της ευθύνης, της θέσεως στην οποία τοποθετήθηκα, δεσμεύομαι προς όλους σας, ότι θα καταβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου. Θα προσπαθήσω να διοικήσω με πνεύμα συναδελφικότητας και συνεργασίας, δίνοντας εντολές με φρόνηση και υπευθυνότητα, έχοντας πάντα πίστη σε ιδανικά και αξίες όπως το ήθος, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία και η εντιμότητα.

Υπόσχομαι να είμαι δίπλα σας ως συνάδελφος και συνεργάτης σε κάθε υπηρεσιακό, ή προσωπικό θέμα. Επιθυμία μου είναι η τήρηση του όρκου που δώσαμε προς την Πολιτεία με γνώμονα πάντα, το σεβασμό και την προστασία των ανθρώπινων αξιών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, επιτελείτε ένα έργο για το οποίο πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι διότι με τις αξιέπαινες προσπάθειές σας, επί 24ώρου βάσεως, 365 ημέρες το χρόνο, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, πράττετε στο ακέραιο το καθήκον σας προς την Πολιτεία και φέρνετε εις πέρας το έργο που σας έχει ανατεθεί. Τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η χώρα και κάθε ένας από εμάς χωριστά, σας καλώ να συνεχίσετε να δίνεται τον καλύτερο σας εαυτό ως υπεύθυνοι επαγγελματίες και να πράττετε το καθήκον σας, όπως κάνατε μέχρι σήμερα.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, παρά τα τόσα προβλήματα της καθημερινότητας, θέτοντας πολλές φορές τις οικογενειακές στιγμές και τις μικρές προσωπικές απολαύσεις, σε δεύτερη μοίρα, θα συνεχίσετε να επιτελείτε το καθήκον σας στο μέγιστο βαθμό. Στον απερχόμενο Λιμενάρχη, αλλά παραμένοντα συνεργάτη, συμμαθητή και φίλο, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ ΒΕΤΣΙΚΑ Ευθύμιο, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα προσέφερε μέχρι σήμερα στο Κ.Λ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ενώ του υπόσχομαι μια άψογη συνεργασία. Του εύχομαι πάνω από όλα υγεία προκειμένου ανταπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα. Σας ευχαριστώ.’’

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr