3.233εκ. ευρώ στο Δήμο Κύμη – Αλιβερίου για αποκατάσταση καταστροφών της θεομηνίας του Απρίλη

3.233 εκατομμύρια ευρώ έρχονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  για να κλείσει τις πληγές που υπέστη σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες  ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου έπειτα από τις πολύ συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης καθώς και την άμεση ανταπόκριση από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Χαλκίδα: Σύλληψη ατόμου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ) το ποσό των 3,233 εκ. ευρώ που απαιτούνταν σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που συνέταξαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου για την αποκατάσταση των καταστροφών οι οποίες προκλήθηκαν από την θεομηνία που χτύπησε το δήμο στις 4-5-6-7 Απριλίου 2020 και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε όλες τις δημοτικές ενότητες.


Η δημοτική αρχή από τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά την θεομηνία του περασμένου Απριλίου κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά προς πάσα κατεύθυνση,παρά την έλλειψη τεχνικού προσωπικού η οποία επιδεινώθηκε εν μέσω πανδημίας και αδειών ειδικού σκοπού που εδόθησαν λόγω κορωνοϊού και περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσής του.


Ενημέρωσε τους δημότες για τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις καταστροφές συστήνοντας παράλληλα τριμελείς επιτροπές από μηχανικούς, υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας και πρόνοιας και έγιναν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές και τις οικίες που πλημμύρισαν ενώ κλιμάκιο μηχανικών κατέγραψε και κοστολόγησε τις ζημιές του οδικού δικτύου σε όλες τις δημοτικές ενότητες συντάσσοντας πλήρη φάκελο συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό τον οποίο απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ζητώντας την χρηματοδότηση των 3,233 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των καταστροφών..


Οι καταγραφές που έγιναν από τον Δήμο, όπως και από άλλους Δήμους, υποστηρίχθηκαν από τον Περιφερειάρχη και αυτή η κοινή προσπάθεια είχε θετικά αποτελέσματα.
Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, καθώς και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας για την άμεση ανταπόκρισή τους στο θέμα της αποκατάστασης των εκτεταμένων καταστροφών που προκλήθηκαν από την Θεομηνία του περασμένου Απριλίου.