Αναβολή ζήτησε ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς για τα συκοφαντικά προεκλογικά φυλλάδια

ΘΩΜΑΣ56

Αναβολή ζήτησαν σήμερα το πρωί ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς και συγκατηγορούμενός του οι οποίοι δικάζονταν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκίδας κατηγορούμενοι για παράνομη κοινοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά..

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση της διακίνησης συκοφαντικού υλικού στις εκλογές του 2019 όπου ο Θανάσης Μπουραντάς εμφανιζόταν μέσω φυλλαδίων που διακινούσε ο Δημήτρης Θωμάς μέσω διαδικτύου και με φυσική παρουσία σε ολόκληρο το δήμο και εμφάνιζαν ως πλαστογράφο το δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου.

Η υπόθεση αυτή έχει και δεύτερο σκέλος της συκοφαντικής δυσφήμισης και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μικρή διαφορά μεταξύ των δυο συνδυασμών αφού επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ο Θανάσης Μπουραντάς ως κατηγορούμενος για σοβαρότατο αδίκημα και ενώ ο Δημήτρης Θωμάς είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για σοβαρά κακουργήματα οικονομικής φύσης .

Σήμερα το πρωί εκπρόσωπος του δικηγόρου των δύο κατηγορούμενων μέσω αντιπροσώπου ζήτησε αναβολή επειδή ο δικηγόρος τους είχε υπόθεση εκδίκασης σε ανώτερο δικαστήριο. Έτσι δόθηκε αναβολή για τις 30 Ιανουαρίου του 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι στην αντίστοιχη μήνυση που είχε καταθέσει ο Ευάγγελος Μάγειρας με μάρτυρα τον Δημήτρη Θωμά και υποστήριζαν ότι το κείμενο της δήλωσης του Ευάγγελου Μάγειρα είχε πλαστογραφηθεί ο Θανάσης Μπουραντάς είχε αθωωθεί πανηγυρικά από το δικαστήριο με καταθέσεις υπαλλήλων και συνεργατών του δήμου που ήταν παρόντες στην κατάθεση της δήλωσης στο Δημαρχείο, ενώ είχε κατατεθεί και το πρωτότυπο κείμενο με την υπογραφή Μάγειρα καθώς και έκθεση της δικαστικής Γραφολόγου Παναγιώτας Δασκαλοπούλου σύμφωνα με την οποία η υπογραφή του εργολάβου ήταν γνήσια.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις