in

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εύβοια: Δικαστική απόφαση “φωτιά” απαγορεύει σε εταιρία παροχής ρεύματος την διακοπή σε καταναλωτή λόγω οφειλών από τη ρήτρα αναπροσαρμογής

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Εύβοια: Δικαστική απόφαση "φωτιά" απαγορεύει σε εταιρία παροχής ρεύματος την διακοπή σε καταναλωτή λόγω οφειλών από τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Επιτυχή έκβαση είχε για Ευβοιώτη η προσφυγή στη Δικαιοσύνη όταν απειλήθηκε εις βάρος του διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω χρεών .

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviathema.gr, συμπολίτης μας ελάμβανε κάθε μήνα ιδιαίτερα φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής .

Οι λογαριασμοί ρεύματος έφτασαν να ξεπερνούν τα μηνιαία εισοδήματά του με αποτέλεσμα να αποπληρώνει μεν την αξία του ρεύματος να μένει όμως απλήρωτη η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να προβεί σε διακοπή της εκπροσώπησής του λόγω των οφειλών του, παρά το γεγονός ότι ήδη είχε εκδοθεί από τις 2 Ιουνίου άλλη παρεμφερή προσωρινή δικαστική απόφαση απότο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που διέτασσε να μην εκτελούνται εντολές διακοπής ρεύματος  προφανώς γιατί η αρχική προσωρινήδιαταγή αφορούσε μόνο ευαίσθητους καταναλωτές και διαφορετική εταιρεία παροχής ρεύματος .

Έτσι το Πρωτοδικείο Πειραιά, εκ νέου απαγόρευσε προσωρινά τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος υπό τον όρο ο καταναλωτής να πληρώνει τους τρέχοντες λογαριασμούς χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής και να καταβάλλει και το ποσό των 600 ευρώ που είχε λάβει από το κράτος ως επιδότηση.

Πλέον είναι σαφές ότι  η Δικαιοσύνη λαμβάνει θέση υπέρ των καταναλωτών όχι αυτών που δεν θέλουν να πληρώσουν αλλά αυτών που είναι συνεπείς και έχουν δει να εκτοξεύονται οι λογαριασμοί τους λόγω της ρήτρας.

Ιωάννης Καλαβρής

Ο δικηγόρος του Ευβοιώτη συμπολίτη μας Γιάννης Καλαβρής που επέτυχε τη νέα αυτή δικαστική νίκη δήλωσε σχετικά στο Eviathema.gr: “Παρά το γεγονός ότι με το νόμο 4951/2022 ορίστηκε ότι για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου 2022 έως την 1η Ιουλίου 2023 δεν εφαρμόζεται σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής ή αντίστοιχης ρήτρας, η οποία συνδέεται με τη διακύμανση μεγεθών της χονδρεμπορικής αγοράς υπάρχει ακόμα μεγάλο πρόβλημα .”

Ενώ συνέχισε: “Πιο συγκεκριμένα, πολλοί καταναλωτές έχουν μεγάλα υπόλοιπα ανεξόφλητα από τους προηγούμενους λογαριασμούς τους , όταν και ίσχυε η ρήτρα , οι καταναλωτές αυτοί σήμερα είναι απροστάτευτοι και υποχρεώνονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με μεγάλο κόστος για να αποφύγουν τη διακοπή του ρεύματος σε οικίες και επιχειρήσεις, όταν πλέον πιεστούν από τους παρόχους με παύση εκπροσώπησης, καθώς το «πέρασμα» στην καθολική υπηρεσία συνήθως συνεπάγεται μεγαλύτερες χρεώσεις στην τιμή της κιλοβατώρας.

Κλείνοντας ανέφερε: “Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να μην αφήνονται απροστάτευτοι και οι καταναλωτές με οφειλές ανώτερες της κρατικής επιδότησης και να αντιμετωπιστούν και τα ήδη δημιουργηθέντα προβλήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων . Περαιτέρω, θεωρώ εν τέλει ότι η κυβέρνηση κατήργησε μεν την ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά θα οδηγηθούμε σε ενσωμάτωση των επιπλέον χρεώσεων στις τιμές της κιλοβατώρας.”

Written by Σωτήρης Μπαρσάκης

Ο Σωτήρης Μπαρσάκης είναι ιδιοκτήτης του eviathema.gr και δημοσιογράφος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σχεδιαστής ιστοσελίδων και φωτογράφος. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας πρώην
Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και πληροφοριακών Συστημάτων Αγίου Νικολάου και Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο πρόγραμμα Cyber Security / Κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
.

Είναι Ιδιοκτήτης του Barsakis Media Group . Από το 2021 είναι μέλος στην Ένωση Ιδιοκτητών Δημοσιογράφων Περιοδικού Τύπου ( ΕΔΙΠΤ ) Από το 2019 είναι τακτικό μέλος της ΕΔΗΠΗΤ. Από το 2016 είναι μέλος της Ένωσης γραφιστών Ελλάδος. Ενώ επίσης είναι και μέλος του Emedia.

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός, έχοντας το ηλεκτρονικό ραδιόφωνο rapradio.gr  Με συνεντεύξεις από αρκετούς ράπερ όπως ο Mad Clip και ο Slogan.

Ως ερευνητής ο Σωτήρης Μπαρσάκης για θέματα του ανεξήγητου και θρησκειών έχει γράψει σε αρκετά περιοδικά και εφημερίδες του χώρου της Εναλλακτικής αναζήτησης ενώ διατηρούσε και το ερευνητικό blog εναλλακτικής αναζήτησης strangefiles.net όπου φιλοξενούσε συνεντεύξεις διάσημων ερευνητών όπως ο συγγραφέας και ψυχολόγος Γιώργος Ιωαννίδης, ο Συγγραφέας και Ερευνητής Θανάσης Βέμπος, ο συγγραφέα David Rankine, ο υπεύθυνος επί των θεμάτων UFO της Βρετανικής Κυβέρνησης Nick Pope, ο Ερευνητής επί των θεμάτων αποκρυφισμού Donald Tyson, η μεταφράστρια των Βιβλίων του Harry Potter και συγγραφέας Καίτη Οικονόμου  o πρώην Πράκτορας του FBI Ben Hansen, ο ερευνητής Aaron Leich.

To 2016 δημιούργησε το athensradio.online μαζί με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Αλέξανδρο Μολφέση.

Από το 2014 είναι τεχνικός υπεύθυνος του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Έχει κατασκευάσει ιστοσελίδες όπως του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, του Γενικού Χειρουργού Διαμαντή Θωμά, της Μελίνας Κανά, του Γιατρού - Ακτινολόγου Γεώργιου Κουμέλλη κα.

Σοκ στα Σπάτα: Αποκεφαλισμός Βρετανού από έλικα ελικοπτέρου

Εύβοια: Φωτιά σε κολόνα της ΔΕΗ στα Βρυσάκια – Έμειναν χωρίς ρεύμα Πολιτικά και Δάφνη