Αποκλειστικό: Πάνω από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ κατηγορείται ότι απέκρυψε ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς…

Πηρε αναβολή για τις 21 Φεβρουαρίου 2023 για δύο κακουργήματα για τα οποία δικαζόταν σήμερα στο τριμελές Εφετείο

ΘΩΜΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις του πρώην δημάρχου Δημήτρη Θωμά ο οποίος σήμερα στο τριμελές Εφετείο Χαλκίδας δικαζόταν για δυο υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα , την πρώτη ως κατηγορούμενος για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων άνω των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ και τη δεύτερη ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Κύμης όπου για την περίοδο 2007-2011 το συμβούλιο πλημμελειοδικών Χαλκίδας τον παρέπεμψε σε δίκη μαζί με όλο το διοικητικό συμβούλιο και τα τρία μέλη της επιτροπής παραλαβής έργων.

Στην υπόθεση της Δημοτικής επιχείρησης Κύμης προσήλθε στο δικαστήριο ως άγγελος ο τέως εισαγγελέας και νυν δικηγόρος κ. Θανάσης Ψαράκης ο οποίος είπε ότι ο Δικηγόρος του κυρίου Θωμά κ Βασίλης Χειρδάρης εκδίκαζε υποθέσεις στον Άρειο Πάγο.

Έτσι δόθηκε αναβολή για τις 21 Φεβρουαρίου του 2023. Αξίζει να σημειωθεί πως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχε δοθεί αναβολή στην άλλη μεγάλη υπόθεση του βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών με κατηγορούμενο τον κ Θωμά για την δημοτική του περίοδο 2011-2014 η οποία έχει προσδιοριστεί μετά από συνεχείς αναβολές στις 18 Οκτωβίου του 2022.

Ο κ Ψαράκης ζήτησε τότε αναβολή εκ μέρους του κ Χειρδάρη. Επρόκειτο για την υπόθεση οικονομικής κακοδιαχείρισης του δήμου Κύμης Αλιβερίου η οποία οδηγήθηκε στο ακροατήριο ύστερα από το πόρισμα του Οικονομικού επιθεωρητή Αναστάσιου Τσοπανίδη που η πολιτεία όρισε αρμόδιο να διερευνήσει τις καταγγελίες για έργα φαντάσματα στο δήμο Κύμης Αλιβερίου και στα Νομικά του πρόσωπα (ΔΕΥΑΚΑ, σχολικές επιτροπές).

Όμως ο κ Θωμάς είχε να αντιμετωπίσει μια ακόμα σοβαρή κατηγορία στο σημερινό τριμελές εφετείο Κακουργημάτων στο οποίο προέδρευε ο Εφέτης κ Κοντογιάννης. Ο κ Κοντογιάννης συμμετείχε στο συμβούλιο Εφετών που παρέπεμψε για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων τον κ Θωμά

Έτσι βάση νόμου είχε κώλυμα να προεδρεύσει σε υπόθεση που αφορούσε τον πρώην Δήμαρχο . Αφού λοιπόν εξαιρέθηκε από αυτή την υπόθεση ανέλαβε στη θέση του η Εφέτης κυρία Κατσιβέλη η οποία ανέβαλε την εκδίκαση λόγω απουσίας του δικηγόρου του κ Θωμά Κ Χειρδάρη .

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις