ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Για τις 18/10/2022 ορίστηκε η μεγάλη δίκη του Οικονομικού σκανδάλου του δήμου Κύμης Αλιβερίου την περίοδο 2011-2014

Διαχωρίστηκε το πλημμέλημα του ενός κατηγορούμενου εργαζόμενου του δήμου που ξεκίνησε να παραγράφεται

ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση εκδίκασης της πολύκροτης δίκης του δήμου Κύμης Αλιβερίου, με κατηγορούμενο για απιστία σε βάρος του δημοσίου τον πρώην δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά, τρείς αντιδημάρχους του και πέντε εργαζόμενους του δήμου μέλη επιτροπών παραλαβής σε αμφισβητούμενα έργα.

Μετά την τελευταία εξέλιξη που το eviathema.gr είχε αποκλειστικά αποκαλύψει ότι η αναβολή που δόθηκε στις 15 Μαρτίου προκάλεσε μια ανατροπή από αυτές που δεν συμβαίνουν στα ελληνικά δικαστήρια.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών έστειλε νέες κλήσεις για εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα 29 Μαρτίου ενώ η έδρα είχε δώσει αναβολή για τον Ιανουάριο του 2023. Σήμερα όμως η πλευρά των δικηγόρων των κατηγορουμένων έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας επειδή οι κλήσεις εστάλησαν ενώ η σημερινή έδρα του δικαστηρίου ήταν ήδη γνωστή.

Βεβαίως σήμερα προήδρευε μια από τις πιο αξιόλογες προέδρους Εφετών στο δικαστικό σώμα η κυρία Κυριακή Κατσιβέλη ,μια αδέκαστη, άτεγκτη λειτουργός της δικαιοσύνης που εάν υπήρχε επιθυμία και από τις δυο πλευρές να αποδοθεί δικαιοσύνη θα επεδίωκαν να ξεκινήσει σήμερα η δίκη.

Το ίδιο ισχύει για όλη τη σύνθεση της έδρας. Φάνηκε όμως μια κεκαλυμμένη προσπάθεια κωλυσιεργίας από μερίδα δικηγόρων των κατηγορούμενων που φυσικά άσκησαν το δικαίωμά τους να πετύχουν μια ακόμα αναβολή της υπόθεσης.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να γίνει διαχωρισμός της υπόθεσης του πλημμελήματος με τα κακουργήματα κάτι που το δικαστήριο έκανε δεκτό μη μπορώντας προφανώς να κάνει κάτι άλλο. Έτσι το αδίκημα που οδηγείται σε παραγραφή διαχωρίστηκε για να εκδικαστεί από το αρμόδιο τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκίδας σε χρόνο που θα οριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα (μάλλον πριν το Μάϊο) και τα κακουργήματα που αφορούν τους υπόλοιπους κατηγορούμενους θα εκδικαστούν στις 18 Οκτωβρίου του 2022 στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Όπως έχουμε ξαναγράψει η πλευρά του δήμου Κύμης Αλιβερίου εδώ και τέσσερα χρόνια προσέρχεται κανονικά στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί χωρίς ποτέ να ζητήσει αναβολή ενώ από την πλευρά των κατηγορουμένων παρά το ότι ισχυρίζονται πως επιθυμούν γρήγορη εκδίκαση πάντα τυχαίνει να έχει δικαστήριο τη ίδια μέρα κάποιος εκ των επτά περίπου δικηγόρων που τους εκπροσωπούν.

Μάλιστα σήμερα που ο δικηγόρος του κυρίου Θωμά πάλι είχε άλλη υποχρέωση ζήτησε μέσω ενός συναδέλφου του να διακόψει το δικαστήριο για αύριο προκειμένου ο ίδιος να θέσει Θέμα κλήσης μαρτύρων με γνωστή σύνθεση.

Αυτό τελικά έκανε ο δικηγόρος της κυρίας Κουϊμιτζή τον οποίον όρισε εκείνη την ώρα εκπρόσωπο του ο κ Θωμάς. Είναι γεγονός ότι η κοινή γνώμη του δήμου Κύμης Αλιβερίου έχει απογοητευθεί από την εις μάκρος καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης σε μια υπόθεση που ο δήμος έχει χάσει πάρα πολλά χρήματα, οι μάρτυρες περίπου σαράντα τον αριθμό πηγαινοέρχονται για χρόνια στη Χαλκίδα, κάποιοι έχουν αποβιώσει και μέχρι και ένας εκ των εννέα κατηγορουμένων έχει φύγει από τη ζωή γεγονός που σημαίνει πως φεύγει και από τη δικογραφία ένα μέρος που αφορά στα χρήματα που έχασε η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή κα κατά συνέπεια οι φορολογούμενοι δημότες.

Εκτίμηση είναι πως αν αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση συνεχιστεί ωφελείται η πλευρά του πρώην δημάρχου που στις εκλογές του 2023 θα ισχυριστεί ότι και στις εκλογές του 2019 που ήταν ξανα υποψήφιος αν και υπόδικος.

Πως δεν υπήρξε κανένα θέμα οικονομικού σκανδάλου ή κακοδιαχείρισης και πως όλα αυτά είναι ένα σχέδιο πολιτικής του δίωξης.

Βεβαίως το πόρισμα του οικονομικού Επιθεωρητή Αναστάσιου Τσοπανίδη που όρισε η ελληνική πολιτεία να ερευνήσει τι συνέβη την περίοδο 2011-2014 αναδεικνύει μεγάλο αριθμό έργων που φαίνεται ότι έχουν εκτελεστεί και πληρωθεί χωρίς να έχουν υλοποιηθεί, για έργα χωρίς εργολάβους, μηχανήματα και προμήθειες, φαινομενικές πληρωμές έργων , επιβεβαιωμένα εικονικά τιμολόγια, ψευδείς βεβαιώσεις,, σειρά τιμολογίων με πανομοιότυπο γραφικό χαρακτήρα, παραποιημένες υπογραφές, πληρωμές κατά δήλωση ανθρώπων που πλήρωσαν και με πλήρη άγνοια όσων δήθεν πληρώθηκαν κλπ.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!