ΧΑΛΚΙΔΑ: Απέραντη θλίψη – Απροσδόκητος ο χαμός του του τοπογράφου μηχανικού Γιώργου Πανοτόπουλου

Πένθος

Σε ηλικία μόλις 72 ετών έφυγε από την ζωή ο τοπογράφος μηχανικός Γιώργος Πανοτόπουλος σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς, φίλους και την περιοχή της Χαλκίδας.

Η Ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών για τη διάσωση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας  (ΟΠΠοΔΕΔΑΧ) εξέδωσε επιστολή για το γεγονός του αδόκητου χαμού ενός από τα πιο ενεργά της μέλη…

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ Τροχαίο με τραυματίες μετά από καταδίωξη της αστυνομίας

Σαν κεραυνός ακούστηκε ανάμεσά μας το τραγικό νέο. Ο Γιώργος Πανοτόπουλος (γεννήθηκε το 1949) έφυγε ξαφνικά από κοντά μας χθες βράδυ, σκορπίζοντας θλίψη και οδύνη στην ομάδα μας της οποίας υπήρξε ενεργότατο μέλος.

Η σκέψη μας είναι με τους δικούς του και, κυρίως με την αγαπημένη του Δήμητρα την οποία συλλυπούμεθα και στην οποία ευχόμαστε δύναμη για να αντέξει το χτύπημα.

Ο Γιώργος Πανοτόπουλος υπήρξε, εκτός από καλός φίλος, αυτό που λέμε «ενεργός πολίτης». Χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας, έμπαινε μπροστά για κάθε θέμα που αφορούσε στην αγαπημένη του Χαλκίδα στην οποία γεννήθηκε το 1949.

Με την επαγγελματική του ιδιότητα (τοπογράφος μηχανικός) στήριξε και πρωτοστάτησε σε πολλές πρωτοβουλίες για το καλό της πόλης

– τόσο μέσα από τον Σύλλογο Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Εύβοιας (χρημάτισε για ένα διάστημα Πρόεδρός του) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμ. Εύβοιας,

– όσο και μέσα από ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών

Καθοριστική ήταν η συμβολή του στην

– Δημιουργία του ΤΕΕ/Ν.Ευβοίας – από την θέση του Προέδρου των Τοπογράφων

– Γνωμοδότηση του ΤΕΕ/ΤΜ.ΕΥΒΟΙΑΣ για το νέο κτήριο των ΚΤΕΛ

– Γνωμοδότηση του ΤΕΕ/ΤΜ.ΕΥΒΟΙΑΣ για τα κτήρια Γεωργιάδη

Ξεχωριστή επίσης υπήρξε η συμβολή του στον αγώνα για την διάσωση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας (ΔΑΧ).

– Ήταν από τους λίγους που το 2001 κινητοποιήθηκαν και απέτρεψαν την παραχώρηση του δημόσιου αυτού αγαθού (δημόσιος χώρος και ιστορικής αξίας κτήρια) από την δημοτική αρχή σε ιδιωτικά κεφάλαια για ανέγερση μωλλ με …αντιπαροχή.

– Ήταν από τους πρώτους που προσέτρεξαν, το 2013 στην κινητοποίηση των χαλκιδαίων, μέσω της ομάδας μας, για την αποτροπή αποχαρακτηρισμού και γκρεμίσματος της ΔΑΧ και την αποκατάστασή της.

Τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα: επιμονή σε αυτό που πίστευε ως ορθό μέχρι τέλους, ακόμη και απέναντι στις δικαστικές αρχές όταν χρειαζόταν (περίπτωση ΚΤΕΛ, περίπτωση Δημοτικής Αγοράς). Με σεβασμό στον νόμο και τις λεπτομέρειές του. Με προσφορά φανερή αλλά αθόρυβη, χωρίς ίχνος αυτοπροβολής. Ένας πολύτιμος αγωνιστής της δημοκρατίας.

Αυτός ήταν και θα είναι για εμάς ο Γιώργος Πανοτόπουλος. Και πάντα ξεχωριστός φίλος στη σκέψη μας.

Κρίμα Γιώργο που δεν θα είσαι μαζί μας όταν ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης της Αγοράς στην δρομολόγηση του οποίου η συμβολή σου ήταν καθοριστική. Εμείς συνεχίζουμε. Ξέρουμε ότι κι εσύ αυτό θα ήθελες πάνω απ’ όλα..

Καλό σου ταξίδι.

* Στην μνήμη του Γιώργου Πανοτόπουλου η ομάδα μας θα καταθέσει, αντί στεφάνου, ένα ποσόν στο «Χαμόγελο του παιδιού».

ΕΚΤΑΚΤΟ – 63χρονος έπεσε με το αυτοκίνητο από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας – Νεκρός Βρέθηκε από το Λιμενικό

Ψαχνά Ευβοίας: Αυτόφωρο και πρόστιμο σε ιδιοκτήτης καταστήματος το πρωί της Καθαράς Δευτέρας

Χαλκίδα Ευβοίας: Πανικός με κορονοπάρτυ 20 ατόμων στην Χαραυγή το βράδυ της Κυριακής

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο